Valikko Sulje

PEAB rakentaa maisemakoteja Kuopioon

Vastaava työnjohtaja Lassi Leinonen työnsä äärellä vapun aikoihin. Uusilta parvekkeilta kelpaa tarkkailla vaikka jäiden lähtöä ja muuta vuodenkiertoa kauniissa Kallaveden maisemassa.

Peab toteuttaa nyt upeita uudiskohteita todella halutulle alueelle. Mölymäen huipulle nousevat Asunto Oy:t Kuopion Kenttävahti ja Kuopion Kenttämestari tarjoavat laadukasta asumista ja aivan uusia maisemanäkymiä yli kaupungin ja Kallavedelle.

Kuopion ydinkeskustan kupeessa sijaitseva Haapaniemi muodostui yli sata vuotta sitten Saastamoisen rullatehtaan työväen asuinalueeksi. Tuolloin lähimpänä keskustaa olevan mäen korkeimmalla paikalla seisoi tuulimylly. Myöhemmin aluetta alettiin kansan suussa nimittää Mölymäeksi, sillä seutu oli hyvin lapsirikasta ja sen vuoksi tietysti äänekästä.

– Kyllä ääntä alueella nykyäänkin syntyy, mutta pääasiassa silloin kun KuPS tekee viereisellä stadionilla maalin vastustajan verkkoon. Tällä mäellä on monella tavalla pitkä historia paitsi asunto- myös urheilualueena, Peabin Kuopion asuntomyynnistä vastaava Siru Talvinen kertoo.

Perinteiselle Mölymäen asuntoalueelle on valmistunut ja valmistumassa hyvin varusteltuja uusia koteja. Peab rakentaa uudistuvalle Mölymäelle kokonaisen korttelin kerrostaloja. Yhtiön omalle tontille rakennettava Asunto Oy Kuopion Kenttävahti on taloista ensimmäinen. Kenttävahtiin tulee 40 kaupunkikotia erikokoisiin asumistarpeisiin. Toisena rakennettavaan Asunto Oy Kenttämestariin puolestaan tulee 28 asuntoa.

Asuntomyynnistä vastaava Siru Talvinen.

Ajatonta asumismukavuutta

Mölymäen uudistalot ovat kiinnostaneet asunnonostajia jo rakennusvaiheessa. Nyt kun asuntoihin jo pääsee tutustumaan sisältä käsin, on eräs reaktio ollut erittäin yleinen.

– Täältähän on ihan huikeat näköalat, on moni huudahtanut. Maisemat ovat olleet useimmille yllätys, sillä havainnekuvilla on vaikea kuvailla avautuvia näkymiä. Asumisviihtyisyyttä nostavat myös kotien korkea varustelutaso ja laadukkaat materiaalit.

Vesikiertoinen lattialämmitys, parkettilattiat, huoneistokohtaisesti säädettävä ilmanvaihto sekä nopein induktiotasoin ja kalusteuunein varustettu keittiö lisäävät nekin asumisen laatua. Pihakannen autopaikkoihin saa halutessaan sähkö- ja hybridiauton latauslaitteen.

– Peabin laadukkaan rakentamisen periaatteet ovat olleet kaiken tekemisen perusta myös Mölymäellä, Siru Talvinen linjaa.

Mölymäen uusien asuntojen varustelu ja materiaalit ovat ajatonta laatua.

Laaturakentamista halutulle alueelle

Vastaava työnjohtaja Lassi Leinonen kertoo, että Mölymäen rakennushanke on ollut sopivan kokoinen, mielenkiintoinen projekti. Maailmantilanne on luonut materiaalien saatavuudelle ja hinnoille omat muuttujansa. Aikataulussa on kuitenkin edetty suunnitellusti ja laadukkaasta rakentamisesta tinkimättä, sillä osaavia tekijöitä on ollut kaikissa vaiheissa riittävästi.

– Tähän maisemaan, rauhalliselle alueelle mutta lähelle palveluja on ollut ilo rakentaa uusia koteja. Nyt ollaan vasta isomman kokonaisuuden alkuvaiheen maalisuoralla. Taloja on tulossa alueelle lisää ja se huomioidaan jo näissäkin taloissa. Mölymäki on yhtä aikaa perinteinen ja upouusi asuntoalue. Nyt on tarjolla aivan uusia näköaloja yli Kuopion keskustan ja nopeimmat nappaavat parhaat näkymät, Leinonen vinkkaa.

Tämä upeita näkymiä tarjoava uusi kerrostalo valmistuu syyskuussa. Parhaat maisema-asunnot ovat myynnissä nyt.

Peab Kuopio

Tulliportinkatu 46 A 1, 70110 Kuopio
Asuntomyynti Kuopio
puh. 040 1636 900
asuntomyynti.kuopio@peab.fi
Siru Talvinen
puh.040 137 6900
siru.talvinen@peab.fi