Valikko Sulje

Persoonallista kirjanpitopalvelua

Vahti vaihtuu, mutta hymy pysyy huulilla, Kike ja Hanna iloitsevat.

Kirjanpito ei ole pelkästään numeroiden pyörittelyä, vaan luottamuksellista palvelua, joka vaatii avoimen puheyhteyden ja toimivan henkilökemian.

Tilitoimisto TiliMEMO Oy:n avokonttorissa KPY Novapolisin yläkerroksissa on eletty muutosaikaa. Yrityksen viime vuosituhannen lopulla perustanut Kirsti Merenheimo aloitti keväällä eläkepäivänsä siirtymäkauden jälkeen. Kirsti eli tuttujen kesken Kike sanoo, että tilitoimisto on ollut hänelle kuin oma jälkeläinen, jota ei voinut jättää kenen tahansa hoiviin.

– Sekä yrityksen että henkilökunnan kannalta oli tärkeää löytää jatkajaksi joku, joka jakaa arvomme ja on muutenkin samalla aaltopituudella.

Sellainen ihminen löytyi onneksi läheltä. Nykyinen toimitusjohtaja Hanna Lapinkangas on aiemmin työskennellyt yrityksessä ja siten jo tuttu paitsi henkilökunnalle myös monelle asiakkaalle.

– Mahdollisuus päästä jatkamaan Kiken työtä tuntui ainutkertaiselta. Työpaikan ja työkaverien tiesin olevan loistavat. Kun oma elämäntilannekin sen mahdollisti, ei valinta lopulta ollut vaikea.

Kaiken perustana luottamus

Kaitsija on siis vaihtunut, mutta muuten tekemisen meininki on säilynyt ennallaan. TiliMEMO on erikoistunut terveyden ja hyvinvoinnin alojen yritysten kirjanpitoon, vaikka tosin nykyään asiakkaita on paljon muiltakin aloilta. Syy on yksinkertaisesti siinä, että ensimmäiset asiakkaat olivat lääkäreitä, Kike kertoo.

– Kirurgin tyttärenä olin oppinut tuntemaan, millaista apua lääkärit taloudenhoidossaan ja kirjanpidossaan tarvitsevat. Ymmärsin, miten äärimmäisen tärkeää luottamus on tässä työssä. Monesti tilitoimisto on ainoa paikka, jossa yrittäjä voi puhua vapaasti.

Myös Hanna Lapinkangas on sitä mieltä, että pienen ja ytimekkään tilitoimiston ehdoton vahvuus on palvelussa.

– Kun olemme puolin ja toisin tuttuja asiakkaan kanssa, voimme auttaa häntä kunnolla alusta loppuun asti. Jokaisella asiakkaalla on oma nimetty kirjanpitäjänsä, joka ei niin sanotusti laita taksamittaria päälle kysyessään, mitä toiselle kuuluu. Palvelun ytimessä on tinkimätön kirjanpitäjän ammattitaito.

– Lähdemme siitä, että asiakkaamme kirjanpito kestää mitkä tahansa tarkastukset. Siinä mielessä olemme tiukkoja ja sääntöorientoituneita. Toimimme niin, että asiakas saa nukkua yönsä rauhassa. Hän voi luottaa siihen, että olemme hänen puolellaan.

TiliMEMOn työntekijöillä on vaitiolovelvollisuus. Auktorisoituna tilitoimistona myös se itse on Taloushallintoliiton valvonnan ja tarkastusten alainen. Laskenta- ja vero-osaamisen korkeasta tasosta kertoo myös Lapinkankaan viime syksynä suorittama Tili-instituuttisäätiön KLT- eli kirjanpidon ja laskentatoimen tutkinto.

TiliMemon tiimin muodostavat Merja Luttinen, Sanna Paananen, Hanna Lapinkangas, Roosa Lapinkangas ja Emilia Kalla.

Kirjanpitäjä on työkaveri ja yhteistyökumppani

Tilitoimiston asiakkaan edun ajamiseen kuuluu lainsäädännön hallitseminen. Lapinkangas sanoo, että lait ja asetukset muuttuvat yhä nopeammalla syklillä. Samalla palvelu tulee siirtymään entistä enemmän ohjaavaan ja konsultoivaan suuntaan. Nykypäivän tilitoimisto on työkaverin kaltainen yrittäjän yhteistyökumppani.

– Tarvitaan talouspuolen ulkoistettu asiantuntija, joka pitää silmällä katsomassa kokonaisuutta. Kumppani, jonka kanssa voi hahmotella tulevaisuutta numeroiden valossa.

Hanna Lapinkangas ja Kirsti Merenheimo lupaavat, että TiliMEMO on jatkossakin persoonallinen, pieni ja palveleva tilitoimisto.

– Jos ihmisillä on kirjanpitäjistä mielikuva hiljaisina ja harmaina omissa kopeissaan kyyhöttäjinä, meihin se ei ole koskaan sopinut. Meillä on rento ja avoin meininki ja huumori kukkii!

 

TiliMEMO Oy

KPY Novapolis
Viestikatu 7 C, 3. krs, 70600 Kuopio
puh. 040 185 4487
tilimemo.fi