Valikko Sulje

Saman katon alle

Kiinteistö-Kysin asukkaista tulee nikulaisia vuoden alusta. Niiralan kulman väki toivottaa asukkaiden lisäksi myös uudet työkaverit avosylin tervetulleiksi.

Niiralan Kulma ja Kiinteistö-Kysin fuusio etenee. Kauppakirjat kirjoitettiin tammikuussa, ja vuoden 2022 alussa toiminta jatkuu yhtenä yhtiönä.

Niiralan Kulma on Kuopion alueen suurin vuokrataloyhtiö.
– Jo ennen fuusiota asukasmäärämme on ollut lähes 10 000 ja noin joka kymmenes kuopiolainen asuu Nikun asunnossa. Kauppojen myötä niin asunto- kuin asukasmäärä kasvaa entisestään. Samalla asuntokantamme monipuolistuu, palvelupäällikkö Hanna Harjunheimo kertoo.
Kiinteistö-Kysin asukkaat siirtyvät Niiralan Kulman asukkaiksi tulevan vuoden alusta.
– Toivotamme kaikki avosylin tervetulleiksi.

Vuokramääritysperusteet säilyvät ennallaan

Niin Kiinteistö-Kysin kuin Niiralan Kulman asukkaita varmasti mietityttää, kuinka arki muuttuu. Harjunheimo ja Kiinteistö-Kysin toimitusjohtaja Juhani Simpanen kertovat, että ihan heti muutoksia ei ole tiedossa. Tämän vuoden konkreettisin muutos lienee se, että Kiinteistö-Kysin henkilökunta siirtyy palvelemaan Niiralan Kulman tiloihin Hatsalankadulle viimeistään loppuvuodesta. Koronan myötä täysin sähköinen asiakaspalvelu on ollut jo yli vuoden arkipäivää, jolloin toimiston sijainnilla ei monelle enää ole merkitystä.
– Kiinteistö-Kysin ja Niiralan Kulman vuokranmääritysperusteet ovat samat, joten paljon asioita säilyy ennallaan. Kiinteistö-Kysin ensisijaisesti asutettava kohderyhmä päättyy fuu-
sioon, mutta jo asunnoissa asuvat jatkavat asumista entiseen malliin. Jatkossa kaikkiin asuntoihin haetaan samalla tavalla Niiralan Kulman hakemuksella. Laajentuneen asuntokannan myötä asukkaat voivat hakea sisäisiä vaihtoja aiempaa monipuolisemmin, Simpanen kertoo.

Kannuste energiansäästöön

Niiralan Kulmassa on viime vuosina panostettu vahvasti sähköisiin palveluihin. Kaiken asioinnin aina vuokrasopimuksen tekemisestä lähtien voi hoitaa halutessaan sähköisesti. Asukkaan ePalveluissa voi katsella vuokrasopimuksen tai laskujen tilaa sekä varata vaikka saunavuoron. Nämä palvelut ovat jatkossa myös Kiinteistö-Kysiläisten käytössä. Myös nikulaisten aktiivinen asukastoiminta laajenee koskemaan kaikkia asukkaita.
Tämän vuoden alusta Niiralan Kulma on ottanut käyttöön uuden Kannustava vuokranmääritys -mallin, jossa asukkaat pystyvät muun muassa Energiaeksperttitoiminnalla suoraan vaikuttamaan myös vuokratasoonsa. Ympäristövastuullisuus on kaikkien nikulaisten yhteinen asia, joten haluamme myös palkita asukkaita tärkeään työhön osallistumisesta.
– Kiinteistö-KYSillä on ollut Ekokompassi-ympäristöohjelma jo reilut neljä vuotta ja tulevaisuudessakin voimme varmasti oppia toinen toisiltamme hyviä käytäntöjä aiheeseen liittyen, Simpanen jatkaa.

Niiralan Kulma
Hatsalankatu 37, 70110 Kuopio
Puhelinpalvelu ma – pe 9 – 12
palvelunumeroissa
niiralankulma.fi/ajanvaraus
vaihde 017 265 5300
niiralan.kulma@niiralankulma.fi
niiralankulma.fi

Kiinteistö-KYS Oy,
Vapaarahoitteinen-KYS Oy
Taivaanpankontie 8 D,
70200 Kuopio
vaihde 017 288 6800
asiakaspalvelu@kiinteisto-kys.fi
www.kiinteisto-kys.fi