Valikko Sulje

Sisustussuunnittelua aistit avoinna

Sisustussuunnittelu Emilia Karenina suunnittelee pysäyttäviä tiloja ja elämännäköisiä koteja. Emilia Åman kertoo, että suunnitelmat tehdään aina asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan.
– Asiakkaitani ovat niin kuluttaja-asiakkaat kuin yrityksetkin. Olipa kyseessä sitten kokonaisen uudisrakennus pintamateriaaleineen ja kalusteiden suunnitteluineen tai yksittäisen huoneen suunnitelma, työhön paneudutaan aina huolella ja asiakkaan mieltymykset huomioon ottaen. Suunnittelijan on usein oltava aistit avoinna, osattava esittää oikeita kysymyksiä ja luettava myös rivien väleistä, että päästään huipputulokseen, hän kuvaa.
Sisustussuunnitelmista tehdään aina 3D-visualisoinnit, joiden avulla on helppo päästä näkemään etukäteen, miltä ideat näyttävät käytännössä.

Hyppy yrittäjyyteen

Åman on valmistunut muotoilijaksi Savonia-ammattikorkeakoulusta. Sisustussuunnittelijan ura lähti kuitenkin käyntiin rakennusblogin myötä.
– Sen myötä tuli vähän yllättäenkin ensimmäinen toimeksianto vuonna 2015 ja pian niitä alkoi tulla lisää. Aluksi pyöritin yritystä sivutoimisesti, mutta vuonna 2017 tuli aika ottaa hyppy yrittäjyyteen. Tämä on jännittävää elämää, kun yleensä ei tiedä, onko töitä muutaman kuukauden päästä. Mutta aina toimeksiantoja tulee. Tyytyväiset asiakkaat vievät viestiä eteenpäin.

Asiakkaan toiveet edellä

Åman muistuttaa, että sisustussuunnitelma on satsaus, joka maksaa itsensä takaisin.
– Hintamielikuvat ovat osin myös vääriä. Jos suunnitelman teko mietityttää, kannattaa aina pyytää tarjous. Suunnittelijan portfolioon tutustuminen etukäteen on myös järkevää. Siitä näkee, onko tyyli sellainen, mitä itse on hakemassa.
Hyvä suunnittelija kuitenkin toteuttaa suunnitelmat ennen kaikkea asiakaslähtöisesti.
– Asiakkaan toiveet materiaalien, värien ja myös budjetin suhteen ovat aina lähtökohta. Jos sisustuksen haluaa toteuttaa esimerkiksi vaikkapa kierrätyshengessä, silloin hankinnat tehdään kirpparilta pienelläkin rahalla.

Sisustussuunnittelu
Emilia Karenina

Minna Canthin katu 34, 70100 Kuopio
puh. 044 288 3447
emilia@emiliakarenina.fi
www.emiliakarenina.fi
Myös Facebook, Instagram,
Pinterest ja Youtube