Valikko Sulje

Talotekniikka on taitolaji

Finteco on paikallinen asiantuntijayritys, jonka osaaminen ja resurssit riittävät isoihinkin kohteisiin. Taneli Hiltunen (vas.), Joonas Kortelainen, Chris Shakya, Eemeli Hyvärinen ja Jarmo Soini käyvät läpi suunnitelmia.

Kuopion Finteco LVIS Oy on kokonaisvaltainen talotekniikan osaaja. Perinteikkään yrityksen palveluihin kuuluvat sähkö-, LVI-työt sekä kunnossapito.

Finteco LVIS Oy on pitkän linjan kuopiolainen yritys, jonka juuret yltävät aina 1940-luvulle asti. Monipuolisen osaamisensa ansiosta Finteco pystyy tarjoamaan kokonaisvaltaista palvelua niin rakennusliikkeille ja rakennuttajille, yrityksille, taloyhtiöille kuin kiinteistösijoittajillekin.
– Sähkö-, putki- ja IV-työt kuuluvat usein samaan pakettiin. Meillä on osaaminen ja resurssit vastata kokonaisvaltaisesti isoista urakoista tai sitten erikokoisista projektin osista, toimitusjohtaja Jani Lankinen kertoo.
Fintecoon kannattaakin ottaa yhteyttä silloin kun kaivataan urakan kokonaistoteuttajaa tai kumppania tiettyyn työvaiheeseen. Kun eri osa-alueiden huippuosaaminen löytyy samasta talosta, pystyy Finteco tarjoamaan töihin osaavan tiimin kilpailukykyiseen hintaan.

Huolto- ja kunnossapito

Urakoinnin lisäksi Fintecon palveluihin kuuluvat myös huolto- ja kunnossapito- sekä varaosapalvelut.
– Huollamme ja korjaamme jätevesi-, pohjavesi-, paineenkorotus- ja puhdasvesipumput sekä pumppaamot. Näiden lisäksi muidenkin taloteknisten pumppujen huollot, vaihdot ja asennukset kuuluvat toimenkuvaan. Teemme huoltokäyntejä koko Itä-Suomen alueelle ja tarvittaessa kauemmaksikin. Meille voi myös lähettää pumppuja huoltoon koko Suomen alueelta.
Finteco on Grundforsin pitkäaikainen partnerihuoltokumppani. Yhteistyötä on tehty jo vuosikymmenten ajan erilaisissa saneerauksissa ja hankkeissa. Viime aikoina yhteistyötä on tiivistetty ja sitä lisätään entisestään.
– Huollamme myös siivous- ja yhdistelmäkoneet, painepesurit, autopesulaitteet ja kiinteistöpesulalaitteet Kuopiossa ja Itä-Suomen alueella. Korjaamollamme huollamme myös sähkötyökaluja.

Osaava henkilöstö A ja O

Finteco työllistää reilut kolmekymmentä eri alojen osaajaa. Laajan henkilöstön ansiosta yrityksellä riittävät resurssit isoihinkin kohteisiin.
– Työnjohtajat vastaavat osaltaan siitä, että työt kohteissa sujuvat. Sähköpuolella työnjohtajana on Jukka Saukkonen, putkissa Taneli Hiltunen, IV-töissä Sami Tikka sekä kunnossapidon puolella Tommi Taskinen, Lankinen esittelee.
Perinteikkäästä yrityksestä löytyy myös paljon pitkäaikaista kokemusta. Yli 30 vuoden työurat eivät ole Fintecolla harvinaisuuksia. Tämä kertoo töissä viihtymisestä sekä sitoutumisesta työhön.
– Paikallisena asiantuntijayrityksenä teemme kaikkemme, että valitset meidän kumppaniksi myös seuraavaan projektiisi.

Panostamme kokonaisvaltaiseen palveluun, toimitusjohtaja Jani Lankinen kertoo.

Tenniskeskuksen talotekniikka kokonaispakettina

Finteco vastasi Kuopion Tenniskeskuksen uudisrakennuksen kokonaisvaltaisesta talotekniikan rakentamisesta.

Kuopion Tenniskeskuksen LVISA-urakka toteutettiin KVR-urakkamallilla. Reilun 2000 neliön uudisrakennukseen rakentui kaksi tenniskenttää ja kolme padel-kenttää. Sami Vaskiharju Kuopion Tenniskeskukselta kertoo, että urakka sujui hyvin ja pysyi aikataulussa.
– Työt aloitettiin toukokuussa 2020 ja luovutettiin lokakuussa. Meille oli erityisen tärkeää, että aikataulussa ei tullut viivästymiä. Kesä on meille hiljaista aikaa ja rakennustyöt haluttiin saada valmiiksi ennen sisäliikuntasesongin alkua. Finteco ymmärsi tämän hyvin ja omalta osaltaan varmisti, että halli saatiin syksyksi valmiiksi.

Kokonaisuus toimivaksi ammattilaisten avulla

Finteco vastasi niin sähköjen, ilmastoinnin kuin lämmityksen suunnittelusta ja rakentamisesta. Vaskiharju kertoo, että sisäliikuntatilassa erityisesti toimiva ilmastointi on tärkeä asia. Myös määrätyt turvallisuuskriteerit on otettava huomioon.
– Olimme suunnitelleet rakennusprojektia jo parin vuoden ajan, joten itselläkin oli aika hyvä kuva siitä, mitä tarvitaan. Kävimme asiat Fintecon ammattilaisten kanssa läpi ja he miettivät, kuinka kokonaisuus saadaan toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla.
Vaskiharju pitää tilaajan kannalta merkittävänä etuna sitä, että Finteco huolehti kokonaisuutena urakan taloteknisestä puolesta kokonaisvaltaisesti.
– Kokonaispaketti oli hyvä ja alan toimijat puhuivat keskenään samaa kieltä. Niin työnjohto kuin asentajatkin olivat kartalla projektin etenemisestä. Kun tiedonkulku oli hyvä myös eri urakoitsijoiden kesken, projekti eteni suunnitellusti. 

Modernia tekniikkaa historialliseen ympäristöön

Puijon remontti oli haastava palapeli, jonka aikataul oli tiukka, mutta Finteco hoiti osuutensa mallikkaasti maaliin, Ravintolamestareiden Eeva Mertanen kertoo Puijon majan historiallisessa miljöössä.

Yksi Fintecon viime vuosien projekteista oli Puijon torniravintolan, -kahvilan ja Majan taloteknisten töiden toteutus.
– Vastasimme sähkö-, putki- ja IV-muutostöistä sekä niihin liittyvistä hankinnoista tilaajan ja suunnittelijan toiveiden mukaisesti, Jani Lankinen kertoo.
Kesällä 2019 tehtyyn remonttiin toivat omat haasteensa tiukka aikataulu ja poikkeukselliset olosuhteet.
– Remontti oli aika haastava palapeli, sillä toteutuksella oli kiire ja mukana oli monta eri toimijaa: Ravintolamestarit, vuokranantaja sekä kaupunki. Tämä nosti toimivan tiedonvaihdon merkityksen keskiöön. Mutta haasteistakin huolimatta selvittiin ja Finteco hoiti oman osuutensa ammattitaidolla ja mallikkaasti. Pääsimme avaamaan asiakkaille ovet Puijon ravintoloihin ja kahvilaan, jotka kunnioittavat vanhaa, mutta Ravintolamestareiden toimitusjohtaja Eeva Mertanen kertoo.
Oman lisämausteensa projektiin toi historiallinen miljöö, kun vanhaan rakennukseen tuotiin modernia tekniikkaa.
– Historiallisessa ympäristössä, erityisesti Puijon majalla jouduttiin vähän soveltamaan ja toimimaan osittain vanhojen suunnitelmien ja puutteellisen tiedon varassa. Toki tämä meille sopi ja pystyimme tarvittavat uudistukset toteuttamaan, Lankinen muistelee.
Kaiken kaikkiaan osallistuminen Puijon tuomiseen 2020-luvulle oli Fintecolle kunnia-asia.
– On hienoa, että omalta osaltamme saimme olla mukana kehittämässä Puijoa.

 

Kuopion Finteco LVIS Oy

Itkonniemenkatu 19, 70500 Kuopio
puh. 017 176 111
info@finteco.fi, www.finteco.fi
Myös Facebookissa ja LinkedInissä