Valikko Sulje

Vaneri taipuu moneksi

Vaneriasioissa kannattaa piipahtaa ensin meillä. Todennäköisesti haluttu tuote löytyy edullisesti ja meiltä sen saa mukaan määrämittaisena, Jaakko Räsänen lupaa.

Vaneri on monikäyttöisempi materiaali kuin moni arvaakaan. Materiaali sopii rakentamisesta teollisuuteen, kodin remontteihin sekä sisustukseen. Valitsemalla edullisemman kakkoslaadun rakentaja säästää projektissaan pitkän pennin.

Eikala Oy on kakkoslaadun vaneri- ja levytuotteisiin erikoistunut perheyritys, joka myy vaneria niin rakennusliikkeille kuin yksityisille remontoijille sekä teollisuudelle ja jälleenmyyjille. Eikala tekee yhteistyötä kotimaisten vaneritehtaiden kuten UPM:n, Koskisen Oy:n ja MetsäWoodin kanssa. Yrityksen varastot ja myyntipisteet sijaitsevat Tuusniemellä ja Ranta-Toivalassa Siilinjärvellä.

Kakkoslaadulla kustannustehokkuutta

Vanerilla on rakennusmateriaalina monia etuja. Muiden puulevyjen tapaan se on varsin kevyt ja painaa vähemmän kuin esimerkiksi mdf- ja lastulevyt. Vaneriin on myös helppo ruuvata, sillä ruuvit tarttuvat lujasti ja painuvat levyn sisään nopsaan. Myös vanerilevyjen liimaus toisiinsa on helppoa.
Vaneri on kustannustehokas materiaali, kun käyttötarkoituksen ja siihen sopivan vanerityypin ja -laadun miettii valmiiksi. Eikala myy kakkoslaatua, jonka ero ykköslaatuun on usein tuskin havaittava pintavika tai minimaalinen poikkeama paksuudessa. Kakkoslaadun hintaero ykköslaatuun on etenkin suuremmissa erissä huomattava. Eikalan asiantunteva henkilökunta auttaa mielellään valitsemaan oikean vanerityypin ja -laadun asiakkaan tarkoitukseen parhaiten sopivaksi.

Haluttuun mittaan

Vanerikauppojen jälkeen on mukava päästä laittamaan heti vanerit paikalleen. Usein kuitenkin edessä on työläs mittailu ja vanerilevyn sahaaminen. Eikalalla tämä mutka rakennusprojektista oikaistaan valmiiksi, sillä vanerin saa mukaansa määrämittaisena eli haluttuun kokoon sahattuna. Kun tietää korkeuden ja leveyden, sahaus käy nopsaan.
– Olipa sitten kyseessä varastoltamme haettu yksittäiskappale tai kauemmas lähetettävä isompi erä, asiakaspalvelumme pelaa joustavasti ja vanerit myydään asiakkaan tarvitsemassa koossa. Valikoimissamme on vanerin lisäksi hyödyllinen lisätuote. Meiltä saa myös halutun kokoiset suojapeitteet vanereiden ja muun puutavaran suojaksi, yrittäjä Jaakko Räsänen lupaa.


Vanerista syntyy taitavissa käsissä vaikkapa korurasia.

Mihin vaneria voi käyttää?

Erilaiset vanerilaadut sopivat monenlaiseen käyttöön, siksi sen suosio on edelleen kasvussa ja käyttötarkoituksia keksitään lisää sisustamisesta koriste-esineisiin.
Koivuvaneri on suosittua puusepänteollisuudessa ja rakentamisessa. Pinnoittamatonta koivuvaneria käytetään kohteissa, joissa levyltä vaaditaan suurta lujuutta, hyvää ulkonäköä tai useita käyttökertoja. Filmivaneria käytetään esimerkiksi rakentamisessa ja autokoriteollisuudessa, koska se on säänkestävää ja sopii kulutuksenkestoa ja ulkonäköä vaativiin kohteisiin.
Havuvaneri on hyvä katevanerina kattojen ja lattioiden alusrakenteissa sekä muottivanerina vähemmän vaativissa betonivaluissa. Havuvaneri käy myös pakkauksiin, työmaasuojaukseen sekä kantaviin rakenteisiin, aluslattia- ja seinälevyksi.

Eikala Oy
Noutovarastot

Ranta-Toivalantie 28
70900 Toivala
puh: 050 564 6649
Sepäntie 9
71200 Tuusniemi
Puh: 050 384 4993
Jaakko Räsänen /myynti
p. 050 3844 993
jaakko@eikala.fi
Simo Räsänen /myynti/toimisto
p. 050 5646 649
simo@eikala.fi
www.eikala.fi