Valikko Sulje

Viihtyisää ja turvallista asumista Petosella

Kuopiolaisesta vuokra-asumisesta puhuttaessa Niiralan Kulma on jo käsite. Noin joka kymmenes kuopiolainen asuu Nikun asunnossa eri puolilla Kuopiota. Tarjolla on runsaasti asuntoja sekä asumisen laatua, vahvaa yhteishenkeä ja yhteisöllisyyttä. Näin myös hyvien palveluiden ja harrastusmahdollisuuksien Petosella Kuopion eteläosassa.

Niiralan Kulma on toiminut Kuopiossa ja Kuopion alueella jo vuodesta 1949. Tällä hetkellä yhtiöllä on noin 7300 asuntoa, joissa asuu yli 12 000 kuopiolaista. Petosella eli Pyörön, Pirtin, Pitkälahden ja Litmasen alueilla Niiralan Kulma on ollut mukana alueen kehitysvaiheissa jo 90-luvun alun vahvan rakentamisen vuosista alkaen. Tänä päivänä tarjolla on monipuolinen valikoima asuntoja kehittyvällä alueella.

Perheystävällinen Pirtti

Maritta Turtiainen on asunut Petosella vuodesta 1991 ja Niiralan Kulman asunnossa yhtäjaksoisesti viimeisimmät kaksitoista vuotta. Nykyinen koti on Nikun pienkerrostalo Pirtissä, Orsitiellä.
– Minulla on niin Niiralan Kulmaan kuin Petosen alueeseenkin pitkä suhde. Nuorena tyttönä sain ensimmäisen oman asuntoni kolmisenkymmentä vuotta sitten Nikun kautta ja Petosella on tullut asuttua useammassakin paikassa ennen Pirttiä. Tällä hetkellä asun neljätoistavuotiaan poikani kanssa, mutta tässä pihapiirissä ovat kasvaneet myös jo kotoa pois muuttaneet kaksi vanhempaa lastani. Tässä Nikun pienkerrostalossa on neljä asuntoa ja vastaavia taloja on pihassa neljä. Alkujaan asuimme nyt jo edesmenneen puolisoni ja lasten kanssa neliössä tässä samassa pihassa. Muuttuneen elämäntilanteen johdosta hain Nikulta tätä kolmiota, mikä myös joustavasti järjestyikin, Maritta kertoo.
Lääkäriin on päässyt tarvittaessa, kaupat ovat lähellä ja ennen kaikkea alueen lapsiystävällisyys on ollut Marittalle tärkeä asia. Puistot, leikkipaikat ja liikuntamahdollisuudet ovat nekin hyvin saatavilla. Esimerkiksi Lippumäki on kaikkine palveluineen muutaman minuutin ajomatkan päässä ja tarjolla on monen lajin harrastuspaikat.
– Lapsille pitää olla tekemistä ja turvallinen ympäristö. Oman perheen puolesta voin sanoa, että juuri näiden seikkojen vuoksi en Petosta muuhun kaupunginosaan vaihtaisi. Myös Orsitie 6:n hyvä yhteishenki asukkaiden kesken ja mutkaton asiointi Niiralan Kulman kanssa ovat vahva plussa, Maritta kiittää.

Pirtti on Maritta Turtiaiselle mieluinen asuinpaikka. Pienkerrostalot lähellä luontoa sopivat hyvin vaikkapa lapsiperheille. Niiralan Kulma huolehtii taloistaan, parasta aikaa Nikun oma väki remontoi yhtä asunnoista.

 

Hyvien palveluiden Pyörönkaari

Niiralan Kulmalla on tarjolla laadukkaita vuokra-asuntoja myös aivan Petosen keskustassa. Marjut Ronkainen tietää ja tuntee Pyörönkaaren elämänmenon, sillä hän työskentelee Petosen vapaa-aikatalo Pinarin lounaskahviossa kahvilavastaavana ja asuu Nikun Pyörön Kulma -kerrostalossa tien toisella puolella. Marjutilla on takana jo lähes kaksi vuosikymmentä Petosella.
– Asuin alkujaan Niiralan Kulman vuonna 2002 valmistuneissa omakotitaloissa, mutta nyt kotini on Nikun kerrostalossa ihan Petosen keskustassa, missä palvelut ovat ”iärellään” kaupoista apteekkiin ja terveyspalveluihin. Jos ilmenee asiaa muualle Kuopioon, tästä yhteydet pelaavat vaivattomasti. Bussitkin kulkevat kahdeksan kertaa tunnissa. Myös 15-vuotias, vielä kotona asuva jälkikasvuni on asunut lapsuutensa täällä ja viihtynyt hyvin. Petonen on tolokun ihmiselle oikein rauhallinen ja viihtyisä asuinpaikka, Marjut linjaa.

Niiralan Kulma Oy

Hatsalankatu 37, 70110 Kuopio
puh. 017 265 5300
www.niiralankulma.fi