Valikko Sulje

Yksilöllisen palvelun kalusteammattilainen

Sari Ollikainen, Tiina ja Juha Inola testaavat keittiön toimivuutta tietenkin kahvikupin äärellä.

Kesällä valmistunut omakotitalo Siilinjärven Kuuslahden Tuliniemessä on huolellisen ja harkitun suunnittelun lopputulos. Inolan perheen unelmaa oli toteuttamassa myös kalustuksesta ja kodinkoneista vastannut Kaluste Ollikainen.

Tiina ja Juha Inola katselevat ympärilleen enemmän kuin tyytyväisinä. Uusi, tilava omakotitalo kauniissa järvimaisemassa on valmistunut kesällä ja arjen askelmerkit alkavat olla paikoillaan. Käytännöllisyys ja tilojen monikäyttöisyys on huomioitu jo suunnitteluvaiheessa, tyylikäs koti on tehty elämistä varten. Projektissa on ollut vahvasti mukana oman pitäjän kokenut ammattilainen, Kaluste Ollikainen.
– Meillä oli suhteellisen selkeä alkuvisio, jonka pohjalta keittiön, kodinhoitohuoneen ja saniteettitilojen kalustusta ja varustusta alettiin pohtia.
Suunnitelmien toteuttajaksi paikallinen yrittäjä oli selkeä valinta, monestakin syystä. Ollikaisen kokemus ja osaaminen tiedettiin, he olivat jo edelliskesänä mukana kalustamassa uutta rantasaunaa.
– Tiesimme, että heidän kanssaan aikataulut pitävät, vaikka matkaan ilmaantuisi yllättäviäkin mutkia. Näin myös tapahtui. Projekti sujui saumattoman yhteispelin merkeissä ideoinnista ja suunnittelusta asennustöihin, Inolat kertovat.

Luovuutta ja pitkäjänteisyyttä

Uuden kodin ilme ei välttämättä synny yhden eikä vielä toisenkaan suunnittelupalaverin jälkeen. Työhön on varattava riittävästi aikaa ja malttia.
– Asiakkaan kuunteleminen ja ydinajatuksen hahmottaminen on tärkeää, ennen kuin yksityiskohtia aletaan suunnitella. Fusion 2020 -suunnitteluohjelman avulla asiakas saa heti yksityiskohtaisen kuvan tulevasta kodistaan. Visualisoinnin avulla värimaailman, teknisten ratkaisujen ja materiaalien miettiminen on tukevalla pohjalla. Minulta suunnittelijana vaaditaan pitkäjänteisyyttä, joskus tarvitaan useita suunnitelmia, ennen kuin lopputulos on haluttu. Inoloiden kodissa perusväri vaihtui mustasta valkoiseen ja muitakin muutoksia ihan ensimmäiseen visioon tuli. Me olemme palveluammatissa toteuttamassa yksilöllisiä unelmia, jotka eivät saa eivätkä voi olla kertakäyttötuotteita vaan arjen ja juhlan miljöö jopa vuosikymmeniksi, Sari Ollikainen linjaa.

Paikallista osaamista

Kaluste Ollikainen suunnittelee, valmistaa ja asentaa kiinto- ja erikoiskalusteet niin yksityistalouksille kuin yrityksille sekä yhteisöille. Yritys perustettiin vuonna 2015 rakennus- ja kuljetusalalla toimivan, nyt jo 52 vuotta toimineen Team Ollikaisen yrityspariksi. Kaikki kalusteet valmistetaan Kaluste Ollikaisen omissa tiloissa Siilinjärven Yrittäjäntiellä. Myös kalusteiden 3D-suunnittelu ja design tehdään omin voimin, paikallisesti Siilinjärvellä.

Kodinhoitohuoneessa on tilaa ja peiliovet lisäävät avaruuden tuntua.

Kaluste Ollikainen

Yrittäjäntie 7, 71800 Siilinjärvi
puh. 040 674 6272
sari@kalusteollikainen.fi
www.kalusteollikainen.fi