Valikko Sulje

Aikamatka wanhaan Kuopioon Kummisedän juhlatiloissa

Tervetuloa Kummin Aittaan, ravintolapäällikkö Laura Tikkanen toivottaa.

Suosittu ruoka- ja ohjelmaravintola Kummisetä Minna Canthin kadulla on myös mainio kohde erilaisille yksityistilaisuuksille ja juhlille. Ravintola suunnittelee ja järjestää yritys- ja perhejuhlat, häät, karonkat, muistotilaisuudet sekä pikkujoulut. Yksilöllisiin juhliin on tarjolla tunnelmallisia tiloja, joissa kohotetaan malja aidossa vanhan Kuopion miljöössä.

Jo vuonna 1989 perustettu Ravintola Kummisetä on yksi Kuopion ja koko Pohjois-Savon tunnetuimmista ravintoloista. Minna Canthin katu 44:ssä sijaitseva rakennus on suojelukohde, jonka vanhimmat osat ovat 1850-luvulta. Tuolloinen kaupungin siltavoudin puinen asuintalo sai jatkeekseen kivitalon vuonna 1912, samana vuonna kuin naapurikorttelista maailmalle lähtenyt Hannes Kolehmainen voitti kolme kultamitalia Tukholman olympiakisoissa.

Tunnelmallista juhlatilaa aitasta kabinettiin

Myös ravintola Kummisedän pihapiirissä oleva Kummin Aitta on 1860-luvulta ja rakennettu alkujaan Karttulassa. Aitta siirrettiin 1900-luvun alussa Kuopioon Soinisen kelloliikkeeksi, joka oli nykyisen kauppakeskus Aapelin paikalla vielä vuosituhannen vaihteessa. Sieltä aitta siirrettiin Kummisedän tontille, missä se on vuodesta 2005 toiminut suosittuna juhla- ja kokouspaikkana.

Kummin Aitassa aistii aidon wanhan Kuopion tunnelman.

Ravintolapäällikkö Laura Tikkanen kertoo Kummisedän monipuolisista tiloista.

– Meiltä löytyy kaksi erikokoista juhlatilaa, joista molemmat ovat tyylikäs osa vanhaa puu-Kuopiota. pihapiirin idyllinen Kummin Aitta tarjoaa toimivat puitteet jopa 60 henkilölle ja yläkerran tilausravintolassa on viihtyisät kabinettitilat 10-40 henkilölle. Molemmat tilat tarjoavat aitoa, lämminhenkistä entisaikojen Kuopion tunnelmaa ja ovat myös muokattavissa hyvin erilaisiin tilaisuuksiin.

Yläkerran tilausravintola on tunnelmallinen juhlatila.

Yksilölliset menut kruunaavat juhlat

Jokainen juhla on erilainen ja Kummisedän väki auttaa mielellään tilaisuuksien suunnittelussa alusta loppuun.

– Kokoukset ja juhlat suunnitellaan kokonaisuuksina, joissa myös keittiömme ammattitaidolla on oma tärkeä osuutensa. Menut vaihtuvat vuoden eri sesonkien mukaan ja jokainen tilaisuus räätälöidään yksilöllisesti. Myyntipalvelumme kertoo mielellään lisää erilaisista vaihtoehdoista, Laura Tikkanen opastaa ja muistuttaa että pikkujoulukauden suosituimpia iltoja varaillaan jo. Niin niissä, kuin muissakin tilaisuuksissa ajoissa juhlansa suunnittelun aloittava varmistaa joustavimmat aikataulut ja itselle mieluisimman ajankohdan.

Kummin Aitan noutopöydän herkut räätälöidään yksilöllisesti erilaisten tilaisuuksien ja juhlien tarpeisiin.

Ravintola Kummisetä

Minna Canthin katu 44 70100 Kuopio
puh. 017 369 9880
myyntipalvelu puh. 044 3699 884
ti – to 16 – 22.30
pe 16 – 23
la 14 – 23
ravintola@kummiseta.com
www.kummiseta.com