Valikko Sulje

Aktivoivaa apua arkeen

Kuntoutussuunnitelma tehdään yksilöllisesti omien toiveiden ja tavoitteiden pohjalta.

Yksilöllisen kuntoutuspalvelun avulla toimintakyky arjessa palautuu.

Tutut palvelut uusissa tiloissa

Sairaala- tai muun hoitojakson jälkeen ikääntyneen toimintakyky arjessa on usein heikentynyt. FysioSeniorin ja KotiSeniorin kuntouttava kotiutuspalvelu on tähän täsmäapu, kertoo toimitusjohtaja ja geriatrisen fysioterapian erityisasiantuntija Marja Korhonen.

Monesti terveydentila sallisi kotiutumisen, mutta kotiin ei saada palveluita oikea-aikaisesti kotiutumisen tueksi. Me autamme kaikin kotiavun sekä kuntoutuksen keinoin ja olemme kaverina tarvittaessa jo ennen kotiutumista.

– Osastojakson aikana fyysinen kunto rapistuu helposti. Kotona annettavan fysioterapian ja muiden hoivapalveluiden avulla toimintakyky palautuu nopeammin.

– Annamme aktivoivaa kotihoitoa. Ei tehdä puolesta, vaan autetaan ja tuetaan arjen askareissa.

Asiakkuuden aluksi tehdään palvelutarpeen arviointi, johon omaisetkin yleensä osallistuvat. tarvittaessa etäyhteydellä. Hoiva- ja kuntoutuspalveluista vastaa moniammatillinen tiimi, johon kuuluu sairaanhoitaja, lähihoitajia, hoiva- avustajia ja fysioterapeutteja. KotiSeniorin kautta asiakas saa myös lääkärin palvelut.

KotiSeniorin palvelut ovat kotitalousvähennyskelpoisia, kuten pian myös kotikäyntinä annettavat fysioterapiapalvelut. Myös lapset voivat hankkia palveluita vanhemmilleen tai isovanhemmille hyödyntäen kotitalousvähennyksen omassa verotuksessaan, Korhonen vinkkaa.

Lyhytaikaista tai säännöllistä kotiapua

Kotiutumispalvelun intensiivinen vaihe kestää yleensä 2–4 viikkoa, minkä jälkeen arjessa tukemista voidaan jatkaa tarvittavilla palveluilla.

– Tärkeää olisi saada apua varhaisessa vaiheessa, jolloin voidaan tarvita paljonkin erilaisia palveluita. Tarpeet usein muuttuvat kuntoutumisen edistyessä. Tavoitteena on tietenkin se, että toimintakyky palautuu siinä määrin, että palveluita voidaan keventää.

Ikäihmisten määrä kasvaa samalla kun hoitopaikkoja vähennetään. Siksi kotiin tarjottavilla palveluilla on tulevaisuudessa yhä suurempi vaikutus, Korhonen sanoo. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus ikääntyvien kuntoutuksesta.

– Koti on useimmiten ikääntyvälle paras paikka olla, turvallinen ja tuttu. Siihen vaikuttaa myös se, että arjessa avustavat samat tutut ihmiset. Varaamme käynneille aina riittävästi aikaa ja kohtaamme jokaisen asiakkaan olemalla läsnä siinä hetkessä.

 

FysioSenior Oy

KotiSenior Oy
Kauppakatu 9, 70100 Kuopio
044 224 0031
asiakaspalvelu@fysiosenior.fi
044 224 0110
asiakaspalvelu@kotisenior.fi