Valikko Sulje

Anantan Nepalilainen Chicken butter masala

4 annosta

400 g Broilerin filee (pihvi)
1 rkl Rypsiöljyä
2 tl Valkosipulimurskaa
2 tl Raastettu inkivääri
Ripaus suolaa
Ripaus Mustapippurirouhetta

1. Paista kanat kypsiksi pannulla. Jos fileet ovat kovin paksuja, voit ottaa pannulla värin ja tehdä loppu kypsennyksen uunissa. Sivele kanoihin paiston aikana valkosipulimurska, raastettu inkivääri sekä mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Jätä kypsät kanat hetkeksi jäähtymään. Sillä välin voit valmistaa kastikkeet.

Butter sauce

60 g Voita
200 g Tomaattimurskaa
½ tl Suolaa
½ tl Sokeria
0,5 dl Ruokakermaa
½ tl Kardemummaa

2. Sulata voi kattilan pohjalla. Kaada joukkoon tomaattimurska. Mausta suolalla ja sokerilla. Keitä miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Lisää joukkoon ruokakerma ja kardemumma.

Masala sauce

1 rkl Rypsiöljyä
50 g Punasipulia
2 tl Valkosipulimurskaa
2 tl Raastettu inkivääri
150 g Tomaattimurskaa
1 tl Kardemummaa
2 tl Juustokuminaa
2 tl Garam masala mausteseosta
2 tl Kurkumaa
1 kpl Kanelitanko

3. Kuutioi punasipuli. Freesaa sipulit öljyssä. Lisää joukkoon kaikki mausteet ja pyörittele niitä hetki öljyssä. Lisää tomaattimurska ja keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Sillä välin voit pilkkoa kypsät broilerin fileet isoiksi kuutioiksi. Sen jälkeen voit kaataa butter saucen masala kastikkeen sekaan. Sekoita hyvin. Lisää joukkoon myös kanat. Tarkista maku!
4. Chicken Butter Masala tarjoillaan basmatiriisin kanssa. Koristele annos inkiväärillä, korianterilla ja chili enkailla. Hyvää ruokahalua!