Valikko Sulje

Apua rekrytointihaasteisiin

ELY-keskuksen hankkeet ovat olleet toimivia yrityksen viestinnän kehittämisessä, Ilja Knuutinen (oik.) kertoo ELY-keskuksen Jari Vitikaiselle.

Mistä osaavaa työvoimaa? Kysymys pyörii tällä hetkellä työnantajien mielissä monella alalla. Pohjois-Savon ELY-keskus tarjoaa tukea ja palveluita myös rekrytointihaasteiden ratkaisemiseen.

 Iljan Isännöintikeskuksella on hyvä kokemus ELY-keskuksen kahdesta yritysten kehittämispalveluiden hankkeesta. Niistä ensimmäisessä kartoitettiin yrityksen sähköistä näkyvyyttä ja suunniteltiin sähköisen markkinoinnin kokonaisuutta, toisessa puolestaan keskityttiin rekrytointiin ja yrityksen rekrymarkkinointiin. Molemmissa hankkeissa asian-
tuntijatahona toimi Talentree.
– Hankkeet olivat tosi onnistuneita ja lopputulos hyvä. Ulkopuolinen näkemys on kirkastanut sitä, mikä on meidän tapamme tehdä markkinointia ja näyttäytyä ulospäin. Saimmekin vastikään päättyneestä rekrytointikampanjasta paljon positiivista palautetta,
Ilja Knuutinen kertoo.

Yrityksen kehittämistä matalalla kynnyksellä

Jari Vitikainen Pohjois-Savon ELY-keskukselta sanoo, että ELY-keskuksen tarjoamat yritysten kehittämispalvelut tarjoavat matalan kynnyksen mahdollisuuden kehittää liiketoimintaa ulkopuolisen asiantuntijan kanssa, yritystoiminnan eri vaiheissa. Markkinoinnin kehittämisen lisäksi konsultoinnissa voidaan keskittyä esimerkiksi kasvuun, tuottavuuteen, johtamiseen ja innovaatioiden kaupallistamiseen
– Esimerkiksi tässä tapauksessa ensimmäisessä hankkeessa keskityttiin digimarkkinoinnin kokonaisuuden suunnitteluun, mikä oli varmasti paikallaan nuorelle yritykselle, joka toimii kilpaillulla ja pitkäjänteisyyttä vaativalla alalla. Seuraavassa vaiheessa paneuduttiin nimenomaan rekrymarkkinointiin liittyviin kysymyksiin.
Juuri työvoiman saatavuus on tällä hetkellä hyvin ajankohtainen aihe. Monella alalla kärsitään työvoimapulasta. Rekrytoinnin ongelmat voivat muodostua nopeasti kasvun esteeksi.
– Haasteiden kanssa ei kuitenkaan tarvitse olla yksin, vaan voimme olla palvelujemme kautta yritysten tukena, Vitikainen muistuttaa.
Knuutinen on saamaansa apuun tyytyväinen:
– Ulkopuolisen asiantuntijan avulla selkeytyi, mitä työnhakijat nykyään odottavat ja kuinka viestimme asioista meidän näköisesti. Osaltamme hanke tuotti ison määrän hakemuksia ja onnistuneet rekrytoinnit, joten lopputulokseen ei voi olla muuta kuin tyytyväinen.

Pohjois-Savon ELY-keskus

Jari Vitikainen
Yrityspalvelupäällikkö,
Yritysten kehittämispalvelut
puh. 0295 026 644
www.ely-keskus.fi
www.yritystenkehittamispalvelut.fi