Valikko Sulje

Digiparkista apua työnhakuun

Digiparkista saa täsmätukea työnhaun digitarpeisiin aivan ydinkeskustassa, lupaavat Navigaattorin Sanna Saastamoinen ja Tiina Pursiainen.

Jos työllistymisessä vaadittujen digitaitojen hallitseminen askarruttaa, apua on tarjolla torin kupeessa Navigaattorissa. Digiparkissa esimerkiksi sähköisen ansioluettelon laatiminen tai LinkedIn-profiilin luominen käyvät käden käänteessä.

Kuopion kaupungin koordinoima Navigaattori tarjoaa työhön ja koulutukseen liittyvää neuvontaa ja ohjausta kaikille kaupunkilaisille. Osana Navigaattoria toimii matalan kynnyksen ryhmäpalvelu Digiparkki, jonka painopisteenä ovat työnhaun ja työllistymisen vaatimat digitaidot.
– Digiparkissa kuka tahansa voi kehittää valmiuksiaan pärjätä ja erottautua sähköisessä työnhaussa, tiivistää palvelutorityöntekijä Sanna Saastamoinen.
Digiparkista saa apua vähän kaikenlaisiin tarpeisiin, olipa kyseessä työnhakulomakkeen täyttäminen, sähköpostin luominen tai TE-palveluiden Oma asioinnin käyttäminen. Saastamoisen opastuksella voi laatia sähköisen ansioluettelon tai luoda LinkedIn-profiilin. Paikalle voi myös tulla työskentelemään itsenäisesti tietokoneella, jos vaikka työhakemusten täyttäminen vaatii rauhallista tilaa.
– Neuvon tarvittaessa kädestä pitäen, mutta en täytä lomakkeita tai lähetä sähköpostia asiakkaan puolesta. Jokaisen yksilöllisiä tarpeita palvelee parhaiten, kun tekee itse. Siinä jo pelkällä henkisellä tuella ja kannustamisella voi olla suuri merkitys. Autan asiakkaita tunnistamaan omat vahvuutensa ja tuomaan ne selkeästi näkyviin esimerkiksi ansioluettelossa, Saastamoinen sanoo.
Työnhaku, rekrytointi ja verkostoituminen ovat siirtyneet verkkoon lyhyessä ajassa. Työllistymisessä digitaidot ovat nykyään perustaitoja, mutta niiden hallitseminen ei kuitenkaan ole kaikille itsestään selvää, kuvailee Navigaattorin suunnittelija Tiina Pursiainen.
– Jotkut asiakkaistamme ovat olleet saman työnantajan palveluksessa vaikkapa 20 vuotta. Tänä aikana työn hakeminen ja rekrytointi ovat muuttuneet valtavasti. Avoimista työpaikoista ei enää ilmoitella lehdissä, eikä pandemia-aikana varsinkaan voi enää mennä suoraan pomon pakeille töitä kysymään. Digitaalisia valmiuksia tarvitaan jo kesätöitä hakiessa.

Digiparkki

Navigaattorin tiloissa Torikatu 5,
70110 Kuopio
ke – to klo 12 – 15
Myös etänä puhelimitse tai Teamsilla
puh. 044 718 3982
sanna.saastamoinen @kuopio.fi