Valikko Sulje

Elämän turvaa oman alueen parhaaksi

Turvaa elämälle ja toiveita todeksi. Hope Kuopion Sanna Taattolalla (kesk.) ja LähiTapiola Savon Kaisa Kajánilla ja Antti Pulkkasella on syytä hymyyn. 30 000 euron lahjoituksella tehdään paljon konkreettista hyvää.

LähiTapiola Savo lahjoitti syksyllä yhteensä 50 000 euroa savolaisen kulttuurin, urheilun ja yhdistystoiminnan tukemiseen. Omistaja-asiakkaat saivat äänestää, missä suhteessa summa jaettiin kolmen ennakkoon valitun kohteen kesken. Suurin potti, 30 000 euroa, meni Hope ry:lle Kuopioon.

Hopella tieto lahjoituksesta otettiin ilolla vastaan.
– Olemme todella liikuttuneita ja otettuja. On hienoa huomata, että työmme on huomattu ja sitä pidetään tärkeänä, toinen Kuopion tiiminvetäjä Sanna Taattola kertoo.
Hope Kuopio avustaa vuosittain lähes 300 perhettä. Tänä vuonna yli 800 lasta on saanut apua yhdistyksen kautta. Pääasiassa apu koostuu vaateavusta.
LähiTapiola Savon lahjoitusvaroilla hankittiin muun muassa joululahjoja ja ruokalahjakortteja vähävaraisille perheille.
– Lisäksi avustamme perheitä esimerkiksi harrastusmaksuissa. Kausimaksut ja välineet on perheille suuri menoerä. Tärkeää on myös se, että pystymme tarjoamaan lapsille ja nuorille elämyksiä esimerkiksi uimahalli- tai leffalippujen muodossa.
Yhdistyksessä seurataan aitiopaikalta avun tarpeen kehitystä alueellamme. Taattola kertoo, että apua tarvitsevien perheiden määrä on kasvanut.
– Kyllä korona-aika näkyy, lomautukset ovat lisänneet perheiden ahdinkoa. Joskus vastaan voi tulla myös tulipalon kaltaisia, yllättäviä vastoinkäymisiä, jolloin kuka tahansa meistä kaipaa apua, hän muistuttaa.
Tammikuun puolivälissä Hope Kuopio muuttaa uusiin tiloihin Kisallinkadulle.
– Olemme jatkossa entistä helpommin tavoitettavissa, kun tilamme ovat katutasossa.

Yhteiskuntavastuuta ja ennaltaehkäisyä

LähiTapiola Savon toimitusjohtaja Antti Pulkkanen ja markkinointipäällikkö Kaisa Kaján ovat iloisia siitä, että Hopen kautta apua ja hyvää mieltä saadaan jaettua laajalle.
– Olemme elämänturvayhtiö. Useimmille meistä elämän turva merkitsee ennen kaikkea terveyttä, sitä, että perheellä on kaikki hyvin ja että pärjäämme taloudellisesti yllättävissäkin tilanteissa, Antti Pulkkanen kertoo
LähiTapiola Savo voi siirtää vuosittain käyttörahastoon osan yhtiön edellisen tilikauden mahdollisesta voitosta, josta lahjoituksia on mahdollista tehdä.
– Olemme asiakkaiden omistama yhtiö, eikä meidän tarvitse jakaa voittoa ulkopuolisille omistajille. Kun teemme hyvän tuloksen, se hyödyttää omistajia ja alueen elinvoimaisuutta. Tehtävämme on paitsi korvata vahinkoja myös edesauttaa yllättäviin tilanteisiin varautumista säästämisen ja sijoittamisen palveluilla. Jatkumona tähän, meille on hyvin luontevaa kantaa vastuuta ihmisten ja alueen hyvinvoinnista myös ennaltaehkäisevässä mielessä. Mitä enemmän hyvää sataa Savoon, sitä parempi meidänkin on toimia.

Yhteistyöllä turvallisempi tulevaisuus

Kaisa Kaján kertoo, että tämä oli ensimmäinen kerta, kun omistaja-asiakkaat pääsivät vaikuttamaan lahjoitusten ohjaamiseen ja tämä mahdollisuus otettiin innolla vastaan. Hopen lisäksi käyttörahastopotista 15 000 euroa meni Pohjois-Savon vapaapalokunnille ja 5000 euroa Pohjois-Savon hyvän mielen kuntalaishaasteelle.
Tämä on kuitenkin vain yksi osa LähiTapiola Savon vastuullisuustyötä. Lahjoituksia tehdään myös turvallisuustuotteiden muodossa, kuten heijastimia ja turvaliivejä päiväkodeille ja koululaisille sekä pelastusrenkaita maakunnan uimarannoille. Yhteistyössä Liikenneturvan ja KalPan kanssa turvataan suojateitä koulujen aloituksen yhteydessä.
– Nuori Savon tuen avulla taas mahdollistetaan lasten ja nuorten harrastamista. Urheilun ja välinehankintojen lisäksi tuetaan kuvataidetta, lasten metsätoimintapuiston kehittämistä, erilaisia lasten tapahtumia, kerhotoimintaa ja nuorten turvallisen ajotaidon kehittämistä.
Suomen Punainen Risti ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö ovat LähiTapiola Savon strategisia kumppaneita.
– Vuodesta 2016 lähtien olemme yhteistyössä kouluttaneet hätäensiapu- ja alkusammutustaitoja noin 5500 savolaiselle, muun muassa vuosittain 500 – 800 viitosluokkalaiselle. Sammutintarkastuksia teimme tänä vuonna 1500 kappaletta. Järjestämme myös tulityökursseja ja työturvallisuuskorttikoulutuksia asiakkaillemme.
– Haluamme näin olla monipuolisesti rakentamassa alueellemme turvallista tulevaisuutta, Antti Pulkkanen lisää.

LähiTapiola Savo

Kaisa Kaján, markkinointipäällikkö
Puh. 017 684 4043, 040 566 9347
kaisa.kajan@lahitapiola.fi

Kuopio Prisma

Savilahdentie 10
ti – to klo 9 – 17, ma ja pe ajanvarauksella
Kuopio, Puutarhakatu 6
Palvelemme ajanvarauksella
Siilinjärvi, Kuiluntie 3
ma klo 10 – 14, ti – pe ajanvarauksella
Vakuutus- ja korvauspalvelut
017 684 4000 ma – pe 8 – 18, la 9 – 15
Ajanvaraus verkkosivulla: www.lahitapiola.fi/henkilo/asiakaspalvelu/varaa-aika