Valikko Sulje

Elämyksiä kaikille aisteille

Kokous- ja juhlatalo Kuopion Klubin keittiömestari Sonja Morosoff on Vuoden Ravintolamestari.

Ravintolamestarit panostaa aitoihin elämyksiin, jotka jäävät mieleen ja joista on iloa pitkäksi aikaa. Kokous- ja juhlatalo Kuopion Klubin Laajennettu illallinen virtuaalimaailmoineen sekä Mustan Lampaan ravintolateatteri johdattelevat parhaiden makujen äärelle taatusti arjesta irrottavalla tavalla.

Kokous- ja juhlatalo Kuopion Klubin huippu-uutuus on Laajennettu illallinen, jollaista ei tarjota missään muualla. Modernin virtuaalitekniikan avulla pääset istumaan talvi-iltana Pisan huipulle katsomaan auringonlaskua kera hirvipaistin tai istumaan kesäiselle rantanuotiolle jälkiruoalle. Aistisi ovat luonnossa, mutta fyysisesti nautit illallista äänillä ja tuoksuilla viritetyssä ravintolasalissa.

Aitoja makuja virtuaalimaailmassa

Ravintolapäällikkö Anu Heiskanen vinkkaa, että parhaimmillaan elämys on mukavan seurueen kesken jaettuna.

– Itäsuomalaisen luonnon ainuitlaatuisesta syleilystä pääset nauttimaan kaikin astein, vaikka fyysisesti oletkin oletkn Klubin ravintolapöydän ääressä. Illallisella kuultavat tarinat ruokailun ohessa on kirjoittanut kirjailija Antti Heikkinen.

Laajennettu illallinen on nautittavissa kaikkina vuodenaikoina ja kaikissa kattauksissa on neljä ruokalajia juomineen. Kaikki illan makuelämykset on suunniteltu niin, että ne voidaan nauttia myös virtuaalilasit päässä, jolloin ollaan kahdessa maailmassa yhtä aikaa. Meillä on tulossa valmiita iltoja, mutta laajennettu illallinen sopii loistavasti myös ryhmätilauksiin, Anu kertoo.

Laajennetulla illallisella johdatellaan kokonaisvaltaiseen ravintolakokemukseen virtuaalilasien, jännittävien tarinoiden, äänimaailman, tuoksujen ja makujen kautta.

 

Kotiviiniä, mummonmarkkoja ja Valakonen pässi

Ravintola Mustan Lampaan tunnelmallisessa salissa on jälleen tarjolla vauhdikasta ravintolateatteria, nyt lähdetään 90-luvun Lama-Suomen tunnelmiin. Tuon ajan paikallishistoriasta innoittunut esitys kietoutuu Mustan Lampaan loihtiman upean illallisen ympärille ja pitää katsojat imussaan viimeiseen suupalaan saakka.

Jännittävässä illassa on luvassa keittiömestari Jere Hakkaraisen tiimin loihtima neljän ruokalajin kattaus juoneen sopivine juomineen, jotka omalta osaltaan vievät tyylistään muistetulle 90-luvulle.

– Vauhdikas ja maukas teatteri-illallinen on pikkujoulu- ja talvikauden ehdoton ykköshittimme. Mielenkiintoa varmasti riittää ja haluamme mahdollisimman monen ehtivän mukaan seikkailuun. Siksi kausi jatkuukin aina maaliskuulle saakka, Mustan Lampaan tiimi kertoo. Näytökset Ravintola Mustassa Lampaassa ovat tarjolla 18.11.2022-18.3.2023.

  

Laajennetulla illallisella johdatellaan kokonaisvaltaiseen ravintolakokemukseen virtuaalilasien, jännittävien tarinoiden, äänimaailman, tuoksujen ja makujen kautta.

 

Maukkaiden elämysten ravintolamestarit

Ravintolamestarit on eri ravintola-alan työtehtävissä työskentelevien ammattilaisten tehokas tiimi. Vuosittain yritys palkitsee joukostaan Vuoden Ravintolamestarin, Vuoden Keittäjän ja Vuoden Asiakaspalvelijan. Vuoden Asiakaspalvelija on Puijon Majalla ja Puijon Torniravintolassa työskentelevä Roosa Lappi, joka on työskennellyt Puijolla vuodesta 2019. Roosalle asiakaspalvelun merkitys on selkeä.

– Hyvä asiakaspalvelija osaa toimia erilaisissa tilanteissa ja erilaisten asiakkaiden kanssa. Nuori bileporukka on erilainen kuin vaikkapa 80-vuotissynttäreitä juhliva seurue. Jokainen asiakas on tärkeä ja asiakaspalvelua ei voi tehdä välinpitämättömästi.

Puijon Roosa kokee työmiljöönä motivoivaksi. Omaan työhyvinvointiinsa hän panostaa reippaalla luonnonmenetelmällä, eli tekemällä työmatkansa kävellen.

– Olen viihtynyt loistavasti ja näiden vuosien aikana olen saanut mainiota oppia kokeneemmilta työkavereilta, joiden palautteen mukaan kehitystä on tapahtunut paljon, Roosa iloitsee.

Vuoden asiakaspalvelija Roosa Lappi tietää hymyn merkityksen.

 

Vuoden Keittäjä löytyy Puijon Torniravintolan keittiöstä. Arthur Thure tuli Ravintolamestareille ensimmäisen kerran jo vuonna 2013. Viimeisimmät kolme vuotta Arthur on kokkaillut Puijolla, minkä hän kokee inspiroivaksi työympäristöksi. Työssään Arthur välttää turhia kikkailuja. Ydinidean työstään hän kiteyttää lyhyesti.

– Yksinkertaista mutta maukasta, siinä se on. On ilo tehdä annoksia niistä upeista raaka-aineista, jotka ovat peräisin tästä torniravintolan ikkunasta avautuvasta maisemasta. Mikä parasta, useimmiten onnistuu myös asiakkaan yllättäminen uusilla resepteillä ja innovatiivisilla annoksilla, Arthur kertoo.

Sonja Morosoff, kokous- ja juhlatalo Kuopion Klubin keittiömestari on Vuoden Ravintolamestari. Sonja on tullut Ravintolamestareiden palvelukseen toukokuussa 2013, eli ensi keväänä tulee kymmenen vuotta täyteen.

– Koen että Ravintolamestarit on kuin yhtä suurta perhettä, siksi tämä tunnustus lämmittää erityisen paljon. Kuluneen vuoden aikana itselläni vastuu on lisääntynyt ja keittiömestarin tehtävässä on ollut motivoivaa luoda uutta edeltäjäni tapaan. Homman ytimessä on käsityö ja laadukkaat annokset parhaista raaka-aineista, kuten Rotisseurs-kilpikin seinällämme edellyttää. Myös idearikkautta ja muuntautumiskykyä tarvitaan, onhan kokous- ja juhlatalo Kuopion Klubi todella monenlaisten tapahtumien, juhlien ja kokousten paikka, Sonja kertoo.

 

Vuoden Keittäjä Arthur Thure viihtyy Puijon Torniravintolassa paremmin kuin hyvin.

Ravintolamestarit

Myynti: puh. 044 5810 453
myynti@ravintolamestarit.net
ravintolamestarit.net