Valikko Sulje

Erityisen hyviä makuja kesään Ykkösherkusta

Kesän makuihin kuuluvat myös makkarasinappi, kahvisiirappi ja raparperi-minttujuoma, Elisa Nurmi esittelee.

Kuopion paras valikoima juustoja tilanteeseen kuin tilanteeseen löytyy Kauppahallin Ykkösherkusta. Tuorein osoitus Ykkösherkun juustojen laadukkuudesta ja monipuolisuudesta on Suomen Juustoseuran myöntämä Juustoseura suosittelee suosituskilpi.

Sen myötä kesän juustoelämyksiin vinkkejä antaa Elisa Nurmi. Ensimmäisenä hän nostaa esille Herkkujuustolan valko- ja punahomejuustot.

Metsuri on juustokiekko mäntyviilukuoressa. Se sopii vaikka nuotiolla sulatettavaksi fonduetyyliin. Väinö puolestaan on camembert-tyyppinen pehmeä valkohomejuusto, jota kesällä voi herkutella esimerkiksi mansikoiden ja kuohuviinin kera. Toinen klassikkoyhdistelmä mansikoiden kanssa on Peltolan Blue -sinihomejuusto Suonenjoelta.

Kesäistä vaivattomuutta salaatteihin ja muihin piknikeväisiin tuovat valmiiksi maustetut goudat sekä kreikkalaiset oliiviöljyt. Goudissa maistuvat chili, wasabi ja tryffeli sekä punainen ja vihreä pesto, kun taas öljyjä löytyy muun muassa valkosipulilla ja erilaisilla yrteillä maustettuina. Oliiviöljyä saa myös pienissä peltipurkeissa, jotka kulkevat kätevästi mukana eväsretkillä tai pidemmilläkin reissuilla. Salaatin kylkeen grillattavaksi sopivat loistavasti esimerkiksi Eväsmiesten maukkaat raakamakkarat.

Juustoja ja muita kesän herkkuja voi hankkia myös Ykkösherkun myyntiautosta, joka kiertää kesän aikana eri puolilla maakuntaa. Paikkakunnat ja aikataulut näkee Ykkösherkun nettisivuilta.

Maustettujen gouda-juustojen kanssa maistuvat italialaiset viikuna- ja mustakirsikkahillokkeet, sekä Niinimäen tilan Hilmatarhunaja, joka on maustettu puolukkajauheella.

 

Kuopion Perinnetuote Oy

Tototie 4, 70420 Kuopio
puh. 040 545 4233
info@perinnetuote.fi
www.perinnetuote.fi

Ykkösherkku

Kuopion Kauppahalli
Kauppakatu 45, 70110 Kuopio
puh. 040 762 1928
ma – to 9.30 – 17, pe 9.30 – 18, la 9 – 16
kauppahalli@ykkosherkku.fi
www.ykkosherkku.fi