Valikko Sulje

Euroopan arvostetuimmat juustot

Elisa Nurmen kokoamassa herkkukorissa on tämän kevään hittituotteita. Niitä ovat muun muassa kotimaiset juustot, kreikkalaiset oliiviöljyt sekä erilaiset makusiirapit.

Juustokonossöörin ykköskohde on kauppahallin Ykkösherkku, jonka valikoiman juustot tulevat suoraan valmistajilta maanosan parhaista juustomaista.

Suomalaiset tuntuvat todella ottaneen juustot omakseen, sillä tarjontaa on enemmän kuin koskaan. Maku on selvästi monipuolistunut, mihin vaikutuksensa on myös nopeasti leviävillä ruokatrendeillä.

– Jonkin tietyn juuston menekki saattaa moninkertaistua yhdessä yössä, kun jokin resepti leviää somessa. Viime aikoina näin on käynyt esimerkiksi camembertin ja racletten kohdalla, kertoo Elisa Nurmi kauppahallin Ykkösherkusta.

Ulkomaisista hittituotteista Nurmi nostaa sveitsiläiset appenzellerin ja gruyèren, joista jälkimmäinen valittiin vastikään jopa maailman parhaaksi juustoksi.

– Gruyère varsinkin tuntuu sopivan suomalaiseen suuhun. Siinä on pähkinäinen ja mukavan täyteläinen maku sekä tiivis rakenne. Tunnettuuteen on varmasti vaikuttanut myös juuston ahkera mainostaminen kansainvälisissä hiihtokisoissa!

Yksi suosituimmista kotimaisista juustoista on Suonenjoella tuotettu Peltolan Blue -sinihomejuusto, jota ostetaan ympäri vuoden. Kesällä Peltola maistuu tuoreiden mansikoiden kanssa, kun taas talvella sitä herkutellaan esimerkiksi piparien kanssa. 

– Peltolan Blue on esimerkki ikisuosikista, mutta kotimaisilta juustoloilta tulee koko ajan uusia tuotteita, joilla pyrimme jatkuvasti päivittämään valikoimaamme. Ykkösherkun valikoimasta nostetaan esiin kuukausittain Kuukauden Juusto, josta asiakas saa 20 prosentin alennuksen. Koko tuotevalikoimaan pääset tutustumaan tarkemmin Ykkösherkun verkkokaupasta vaikka kotisohvalta käsin.

Makuja ympäri maanosaa

Hyvä juusto maistuu toki sellaisenaankin, mutta uusia makuelämyksiä juustotarjottimelle saa hilloilla ja hillokkeilla. Elisa Nurmi suosittelee myös erilaisia marja- ja hedelmäsiirappeja.

– Minusta siirappi on kätevämpi käyttää kuin hillo. Sen kun vain kaataa suoraan juuston päälle. Siirapit ovat hyvin monikäyttöisiä, sillä ne käyvät myös kuumiin ja kylmiin juomiin sekä leivontaan ja jälkiruokiin.

Ilmojen lämmetessä alkaa tietysti myös grillauskausi. Täksi kevääksi Nurmi vinkkaa hakemaan inspiraatiota Välimeren mauista. – Kreikkalaiset mausteseokset sopivat niin lihalle, kalalle kuin kasviksille. Salaatti ei tarvitse muuta kastiketta kuin hyvää balsamicoa tai oliiviöljyä.

Kaikki Ykkösherkun tuotteet tulevat suoraan valmistajilta ja maahantuojilta kotimaasta sekä eurooppalaisen kulinarismin perinteikkäimmistä maista, kuten Hollannista, Ranskasta, Italiasta, Espanjasta ja Sveitsistä.

 

Ykkösherkku

Kuopion Kauppahalli
Kauppakatu 45, 70110 Kuopio
puh. 040 762 1928
ma – to 9.30 – 17, pe 9.30 – 18, la 9 – 16
kauppahalli@ykkosherkku.fi
www.ykkosherkku.fi