Valikko Sulje

Grillaus on helppoa ja hauskaa

Cello Premium 47 -hiiligrilli löytyy K-Rauta Naumaselta ja grillattavat Matkus K-Super-marketista.

Kovimmat grilliveikot grillaavat ympäri vuoden, mutta kesällä on kenen tahansa helppo aloittaa maittava harrastus. Kysyimme kauppias Esa Kettuselta muutaman perusvinkin ennen grillin ääreen siirtymistä.

Usein grilliharrastusta aloittava törmää ensiksi erilaisten grillien valtavaan valikoimaan. Minkähän valitsisi, että heti alusta lähtien homma kävisi turvallisesti, mukavasti ja hyviä makuja tuottavasti.
– Hiiligrillien lisäksi myös kaasugrillit ovat kasvattaneet suosiotaan, koska niissä grillaus on helppoa ja nopeaa. Laadukkaaseen grillaamiseen sopii erinomaisesti keraamiset grillit, joissa pitkän kypsytysajan grillattavat ja esimerkiksi savustukset onnistuvat mainiosti. Aloittelijalle sähkögrilli on helppo tapa aloittaa grillaus, Esa vinkkaa ja muistuttaa, että grillaus on parhaimmillaan porukalla. Kun kutsutaan kavereita mukaan, on kuitenkin syytä ottaa muutama asia huomioon.

Grillibileet onnistuvat lihattominakin

– Vieraiden osalta on syytä huomioida erikoisruokavaliot: laktoosittomien, gluteenittomien ja vegaanisten vaihtoehtojen tarjoaminen on tärkeä huomioida. Nykyisin grillata voi melkeinpä mitä vain, joten grillauksen ei tarvitse olla pelkästään lihaa tai makkaraa. Grilliin sopivat mainiosti myös kasvikset; esimerkiksi maissi, ananas, vesimeloni, kesäkurpitsa ja parsa, halloumi-juusto sekä lohesta tai kirjolohesta valmistetut, maustetut grillipalat.
– Ja ai niin, kaasugrilliä varten on huolehdittava, ettei kaasu lopu kesken, Esa naurahtaa.
Lopuksi tiukka kysymys intohimoiselle grillimiehelle. Minkä grillin ja minkä grillattavan ottaisit mukaan autiolle saarelle?
– Ottaisin mukaan laadukkaan Weberin kaasugrillin ja grillattavaksi naudan entrecoteeta, joka pysyy grillattaessa sopivan mehevänä, Esa vastaa ja tekee lähtöä pihalle. Kohta onkin ruoka-aika…