Valikko Sulje

Hyvässä kunnossa kaiken ikää

Jan-Henry Savolainen ja Ilse Simonen korostavat, että kokonaisvaltainen hoito tuottaa parhaan tuloksen.

Erityisesti geriatriseen fysioterapiaan ja muistisairaiden kuntoutukseen erikoistunut FysioSenior Oy tuottaa kokonaisvaltaiset kuntoutuspalvelut vastaanotolla, asiakkaan kotona tai hoitokodissa. Ennaltaehkäisevä ja yksilöllinen hoito antaa hyviä tuloksia.

FysioSenior Oy on asiakkaan hyvinvoinnin tukena koko hänen aikuisuutensa ajan. Toimitusjohtaja, fysioterapeutti Marja Korhonen kertoo, että ennaltaehkäisevä hoito ja asiakkaan kohtaaminen kokonaisvaltaisesti on tärkeää.
– Suunnitelmallinen, luova ja tuloksellinen terapiatyö sekä luotettavan hoitosuhteen muodostuminen luovat pohjan toiminnallemme. Fysioterapia on yksilöllistä, arjen elämää tukevaa toimintaa, jonka yhtenä päätavoitteena on mahdollistaa asiakkaan itsenäinen pärjääminen, Korhonen sanoo.
FysioSenior toimii uusissa, entistä laajemmissa tiloissa keskeisellä paikalla Kauppakatu 9:ssä. Muut toimipisteet ovat Mäntykampus ja Puijonlaakson lääkärikeskus Kuopiossa sekä Kuntokeskus Juvans Juankoskella. Yritys työllistä yhteensä 16 henkilöä

Kokonaisvaltaista kuntoutusta

OMT-erikoistuva fysioterapeutti Jan-Henry Savolainen tuo esille, että varhaisen avun tarjoaminen ja arjen kokonaiskuormituksen huomioonottaminen on tärkeää asiakkaan toimintakyvyn säilyttämisessä ja tarvittaessa sen kohentamisessa.
– Esimerkiksi alaselän, niskan ja yläraajojen alueille painottuvat oireet ovat melko tyypillisiä. Oireiden mahdollisten syiden selvittelyn jälkeen voimme yhdessä asiakkaan kanssa laatia hoitosuunnitelman, joka pohjautuu henkilökohtaisiin tavoitteisiin. Suunnitelman perusteella tehtävä fysioterapia voi sisältää esimerkiksi asiakkaan informoimista tilanteesta, manuaalista käsittelyä ja tarpeenmukaisia liikkeitä kuntosalilaitteilla, Savolainen esittelee.
Ilse Simonen on fysio- ja lymfaterapeutti, jonka erikoisalaa ovat geriatrinen fysioterapia ja Vodder-lymfaterapia. Hän on vanhusvalmentaja ja toimii sekä vastaanotolla että kotikäynnein.
– Geriatrian puolella voidaan fysioterapiapalvelujen lisäksi tarjota myös ohjausta muistisairaille henkilöille arjen aktivoimiseksi. Lymfaterapiaan puolestaan kuuluvat muun muassa turvotuksen- ja kivunlieventäminen sekä nestekierron kohentaminen esimerkiksi leikkausten ja vammojen jälkeen. Hoitoja ja niiden pitkäkestoisia vaikutuksia tehostavat esimerkiksi lääkinnälliset, oikeamittaiset hoitosukat, Simonen mainitsee.

FysioSenior Oy

Kauppakatu 9, 70100 Kuopio
puh. 044 224 0031 
asiakaspalvelu@fysiosenior.fi
www.fysiosenior.fi