Valikko Sulje

Ihmisläheistä asumista senioreille

Norlandia PuijonUppee ja PuijonKuppee ovat palvelevia hoivakoteja Kuopiossa. Ne tarjoavat ympärivuorokautista ja yhteisöllistä hoivakotiasumista Norlandia YHDESSÄ -konseptin mukaisesti. Yksikön johtaja Mirja Keinänen Liisan seurana ratkomassa ristikkoa.

Kun ikää alkaa kertyä, arjen sujuminen tutussa ympäristössä ei välttämättä olekaan enää itsestäänselvyys. Monet asuvat omassa kodissa elämänsä loppuun asti, mutta yhä useammat haluavat panostaa asumisen helppouteen ja turvallisuuteen. Kodikkuus ja helposti saatavat hoito- ja ruokapalvelut sekä sosiaaliset kontaktit ja virikkeet ovat seniorin elämänlaadun keskeisiä elementtejä.

Hyvän asumisen elementit

Norlandia PuijonUppee ja PuijonKuppee ovat palvelevia hoivakoteja Kuopiossa. Ne tarjoavat ympärivuorokautista ja yhteisöllistä hoivakotiasumista Norlandia YHDESSÄ -konseptin mukaisesti.

– Meillä ikäihmiset elävät aktiivista arkea ammattitaitoisen henkilökunnan ja korttelin päiväkodin lasten kanssa. PuijonUppeella samassa korttelissa olevan päiväkodin lasten kanssa on esimerkiksi bingoiltu ystävänpäivänä ja pääsiäisenä tietenkin virvottiin. Yhteisiin puuhiin voi jokainen osallistua halutessaan oman vointinsa ja jaksamisensa puitteissa. Arki on muutenkin aktiivista ja kaikille löytyy mieleistä tekemistä vaikkapa ohjatun musiikin, taiteiden, askartelun, tanssin tai jumpan parissa, kertoo yksikön johtaja Mirja Keinänen. Hän muistuttaa, että hyvässä asumisessa tiettyjen perusasioiden on oltava kunnossa.

– Tärkeä osa asumista on kunnollinen kotiruoka. Meillä on oma deli-keittiö, joka valmistaa ruoan erityisesti ikäihmisten tarpeisiin sopivaksi. Myös hoitajamitoitus on kunnossa ja asukkaiden parissa työskentelee moniammatillinen tiimi. Viihtyisät tilamme ovat valmistuneet viime vuonna. Tärkeintä on, että meillä jokaista asukasta kohdellaan yksilöllisesti kunkin omia tarpeita kunnioittaen.

Yhteisöllisen asumisen joustavat palvelut

Myös PuijonKuppee on aloitellut toimintaansa kevään myötä. Hoivakodissa jokainen asukas asuu omassa kodissaan ja saa siellä yksilöllisesti määritellyt palvelut. Asukkaaksi pääsee palvelusetelillä, hyvinvointialueen palveluohjauksen kautta tai itse maksaen. Palvelut ovat kotitalousvähennyskelpoisia.

– Järjestämme joka maanantai avoimet ovet yhteisöllisestä asumisesta kiinnostuneille PuijonUppeella 17.4.-29.5. ja PuijonKuppeella 24.4.-29.5. Tervetuloa tutustumaan toimintaamme ja tiloihimme!

 

Norlandia PuijonUppee

Hannes Kolehmaisen katu 2570110 KuopioMirja Keinänen puh. 050 473 3767norlandia.fi/yhdessa-palvelukorttelit