Valikko Sulje

Ison toimiston resurssit – Pienen toimiston sydän

Ykköstilien Kuopion tiimi yhteiskuvassa Kuopion torilla. Takarivissä vasemmalta Marja Korhonen, Joona Alasaari, Elisa Saukko ja Ville Rönkkö. Eturivissä vasemmalta Tabea Ludwig, Tytti Arokoski, Juha Rönkkö, Eija Perälä ja Aino Valta Rönkkö.

Kuopion Ykköstilien palveluvalikoima ja ammattitaito takaavat onnistuneen taloushallinnon sivutoimiyrittäjästä kansainvälisiin yrityksiin.

Kuopion Ykköstilit on 33 toimintavuotensa aikana monipuolistanut palveluitaan sekä päivittänyt ohjelmistojaan ja henkilökunnan osaamista asiakkaidensa tarpeita vastaaviksi. Alkujaan yhden naisen yritys on nyt 26 taloushallinnon ammattilaista työllistävä tilitoimisto. Kuopion lisäksi toimipisteet ovat nyt myös Iisalmessa ja Jyväskylässä.

– Kuopiossa olemme nyt palanneet sinne mistä vuonna 2006 lähdimme, eli Kuopion torin itälaidalle entiseen Osuuspankin kiinteistöön, toimitusjohtaja Juha Rönkkö kertoo.

Muutto Savilahdesta kävi sujuvasti, sillä takavuosien mappivuoret ovat vaihtuneet sähköisiin arkistoihin. Rönkön mukaan asiointi käy nyt entistäkin luonnikkaammin.

– Teknisesti voisimme aivan hyvin palvella etänä Iisalmen ja Jyväskylänkin asiakkaat, mutta mahdollisuus henkilökohtaiseen face-to-face-palveluun on meille kunnia-asia. Toimipisteissä hommia hoitavat paikalliset taloushallinnon ammattilaiset.

Jyväskylän tiimi: vasemmalta Mikko Happonen, Katja Tupamäki sekä Manta Tuomi.

Mukana muutoksissa

Asiakkaiden toimintojen laajentuessa Ykköstilit hankkii uusia ohjelmistoja ja päivittää palveluitaan.

– Controller-palvelut ovat tärkeä osa palveluitamme. Autamme myös mitä erilaisimmissa rahoitus- ja tukihakemuksissa ja vaikkapa muutosilmoituksissa ja raporteissa viranomaisille, Juha Rönkkö linjaa.

Kaiken pohjana on asiakkaiden luottamus osaamiseen. Pitkistä asiakassuhteista osa on peräisin jo 90-luvun alusta. Perheyrityksen perustaja, hallituksen puheenjohtaja Aino Valta-Rönkkö lisää, että rohkeutta luottaa omaan tekemiseen ja visioon on tarvittu.

– Jo alussa pyrin ennakoimaan tulevaa ja innovoimaan uutta. Toimialan kehityksen seuraaminen ja asiakkaiden kuunteleminen yhdistettynä aitoon paikallisuuteen on ollut se juttu alusta lähtien.

Iisalmessa Kuopion Ykköstilien asiakkaita palvelevat Eveliina Poutiainen ja Aija Kolehmainen.

Aito paikallisuus on kunnia-asia

Kuopion Ykköstilit on yksityinen, toimialan suurketjuihin kuulumaton tilitoimisto. Kasvusta ja laajentumisesta huolimatta perheyritys on säilyttänyt ketterät toimintamallinsa. Palvelun laatu ja henkilökohtaisuus sekä aito paikallisuus ovat toiminnan kulmakiviä.

– Paikallisuus tarkoittaa tietty sijaintia ja päätöksentekoa täällä yrityksen synnyinsijoilla, mutta myös henkilökohtaistapalvelua niin torin laidan toimitiloissa kuin toimipisteissä muuallakin. Asiakkaan asioita hoitavat tutut taloushallinnon ammattilaiset.

– Jokaisella on oma vastuualueensa, mutta tuki on hyvähenkisessä työyhteisössä aina lähellä. Sama pätee asiakaspuolelle, meiltä kannattaa kysäistä vinkkiä muissakin kuin omaan palvelupakettiin kuuluvissa asioissa, Kuopion Ykköstilien tiimi kehottaa.

Kuopion Ykköstilit Oy

Puijonkatu 25 B, 5. krs., 70100 Kuopio
asiakaspalvelu@ykkostilit.fi
ykkostilit.fi