Valikko Sulje

Joulupuu-keräys luo joulumieltä

Perinteisessä Joulupuu-keräyksessä kerätään joululahjoja vähävaraisten perheiden lapsille ja nuorille. Tänä vuonna osansa saavat myös sotaa Kuopioon pakoon tulleiden ukrainalaisperheiden lapset.

Joulupuu-keräys on voittoa tavoittelematonta toimintaa. Hyväntekeväisyystempauksella kerätään lahjoja sosiaalitoimen piirissä oleville lapsille, joilla voi olla rajallinen mahdollisuus saada joululahjoja. Tällaisia lapsia on kuntien ja kaupunkien lastensuojelun asiakkaina maanlaajuisesti kymmeniä tuhansia.

Jokaisessa kaupungissa keräyksestä vastaa oma paikallisorganisaationsa. Kuopiossa Joulupuu-keräyksen keräyspisteenä on jo 10 vuoden ajan toiminut Lelukauppa Partanen.

– Partaselle keräys on ollut vuoden tärkein hyväntekeväisyyskohde sekä sydämen asia. Tähän aikaan vuodesta emme myy vain pelkkiä leluja tai lahjoja, vaan lasten unelmia ja toiveita. On sydäntä särkevää ajatella, että jopa tuhansia lapsia on vaarassa jäädä ilman edes sitä yhtä iloa tuottavaa lahjaa, sanoo Lelukauppa Partasen kauppias Minna Kunnasluoto.

Kerätyt lahjat jaetaan saajilleen luotettavien tahojen kautta. Kuopiossa lahjoja jakavat sosiaalitoimi sekä ukrainalaisten avustusjärjestöt. Lahjat menevät suoraan perheille ja lapsille ilman välikäsiä tai kuluja.

– Keräyksen kautta saatu lahja todellakin on monelle lapselle se ainoa lahja, jonka he saavat. Lahja ei ole vain tavara. Se on myös asia, joka vähentää eriarvoisuutta. Lapset tarvitsevat onnea ja iloa sekä leikin välineitä. Lahjoitetun lahjan tulee olla uusi ja paketoimaton. Lisätietoa paikalliskeräyksestä löytyy Instagramista ja Facebookista.

Keräysaika on 17.11.-17.12.

Keräyspisteet:

Lelukauppa Partanen

Matkus Shopping Center

K-Citymarket Päiväranta

Alko Kuopio keskusta Sokos

Alko Kuopio Savilahti Prisma