Valikko Sulje

Kalakukkoa uudella tavalla Ykkösherkusta

Ota koko kukko tai kokeile kukkoa ja maista annos sopivan juoman kanssa, Heidi ja Elisa vinkkaavat kesän herkkusuille kauppahallin Ykkösherkussa.

Kuopiosta moni matkailija palaa kotiseuduilleen kukko kainalossa, mikäli se ei ole mennyt jo maistellessa. Nyt maistelu eikun kiihtyy, sillä Kauppahallin Ykkösherkusta saa kahden siivun maisteluannoksia heti maisteltavaksi tai tuliaisiksi mukaan.

Kuopion Perinnetuote valmistaa seitsemää erilaista kukkoa. Kalakukot ovat maankuuluja huipputuotteita, sillä APT-nimisuojatut kukot ovat olleet vuodesta toiseen kärkipäässä kalakukonleivonnan SM-kisoissa Kuopion tammimarkkinoilla.

Kalakukko on paitsi haluttu herkku omaan pöytään, myös mieluinen tuliainen. Mutta voisiko kukkoa ensin maistaa pienemmän annoksen?

– Maisteluannoksia on kysytty todella paljon ja nyt niitä on tarjolla. Kuopion Perinnetuote on ottanut valikoimiinsa kahden siivun maisteluannokset, joihin sisältyy myös asiaankuuluva voinappi. Annoksia on saatavilla sen seitsemää sorttia, eli muikku, ahven, kirjolohi ja muut maut tulevat nyt vaivattomasti testattavaksi, toimitusjohtaja Markku Ylihärsilä kertoo.

Ykkösherkun tiski on täynnä laadukkaita tuotteita.

Makuja mahhaan tae mukkaan

Uusia maisteluannoksia on saatavilla paikan päällä nautittavaksi Kuopion kauppahallin Ykkösherkussa. Sieltä annoksia saa ostaa myös mukaan muiden makutuliaisten kanssa samaan kassiin. Ykkösherkussa on tarjolla toistasataa juustoa. Suomen Juustoseuran myöntämä Juustoseura suosittelee -suosituskilpi on myymälässä kunniapaikalla.

Tarjolla on myös omista raaka-aineista valmistettuja ruokaisia salaatteja ja täytettyjä patonkeja, joista kaikista löytyvät niin kala-, juusto- kuin lihaversiotkin. Lisäksi Ykkösherkusta saa monenlaisia erikoiskahveja ja niiden kanssa pientä makeaa ja suolaista syötävää karjalanpiirakoista kylmäsavulohihyydykekakkuihin. Ykkösherkussa on myös anniskeluoikeudet.

Maisteluannoksessa kukkoa on kaksi siivua ja seuraksi tietenkin hieman voita.

Ykkösherkku

Kuopion Kauppahalli
Kauppakatu 45, 70110 Kuopio
puh. 040 762 1928
ma – to 9 – 17, pe 9 – 18, la 9 – 16
kauppahalli@ykkosherkku.fi
www.ykkosherkku.fi