Valikko Sulje

Kasvun Kuikka -palkinto

Tki-asiantuntija Matti Laitinen sanoo: – Palkitsemalla kannustetaan maakunnan asukkaita uuden keksimiseen ja vahvistetaan yrittäjyyskasvatuksen merkitystä.

Kasvun Kuikka -palkinnon idea on palkita vuosittain toimijoita, esimerkiksi kuntaa tai kuntalaisia, koulua, opettajaa tai yrittäjää. Nämä ryhmät tai yksityiset henkilöt, jotka ovat tehneet omalta osaltaan ennakkoluulotonta yrittäjyyden edistämistyötä.

Näin Business Center Pohjois-Savo haluaa nostaa yrittäjyyskasvatuksen arvostusta ja palkita aktiivisia yrittäjyyden edistäjiä.
Tutkimus-, kehitys- ja innovaatioasiantuntija Matti Laitisen mukaan ansiokkaalla työllään palkintoon ilmiannetut ovat tukeneet luovan sekä yritteliään ympäristön ja kulttuurin kehittymistä Pohjois-Savossa. Palkitsemalla kannustetaan maakunnan asukkaita uuden keksimiseen ja vahvistetaan yrittäjyyskasvatuksen merkitystä.
– Palkinnon saajia haetaan Pohjois-Savon alueelta ilmiantoperiaatteella. Ihmiset voivat ilmiantaa osallistujia omasta lähikunnastaan ja työympäristöstään. Ilmiannot eli osallistujien ilmoittamiset tehdään sähköisesti linkin kautta: bit.ly/kasvunkuikka.
Palkinnot jaetaan Kuopiossa vuosittain syksyisin. Valitsijaraadissa on yrittäjien, oppilaitosten ja maakunnan vaikuttajia sekä Business Centerin asiantuntija. Palkintona on tunnustus ja uniikki muotoilutuote, jonka on suunnitellut
Savonia-ammattikorkeakoulun muotoilijaopiskelija Martta Holma.
Laitinen sanoo, että palkinnot jaetaan eri kategoriassa: oppilaitoksesta opettajalle tai opiskelijalle, järjestölle tai kunnalle, yritykselle tai yrittäjälle ja muulle aktiiviselle toimijalle.
– Innostuksena palkinnolle toimii www.tulevaisuudenosaajia.fi –sivulla oleva kuikka. Visualisoitu kuikka tuo esiin Pohjois-Savon maakuntalinnun modernilla otteella. Se kuvaa maakunnan kulttuuria, jossa jokaiselle annetaan mahdollisuus kulkea omaa tietään sekä kasvaa täyteen luovaan mittaansa.
Sivusto tarjoaa tarvittavat työkalut yrittäjyys- ja innovaatiokasvatuksen toteuttamiseksi, tukien opettajia ja oppilaitoksia sekä muita sidosryhmiä kasvatuksen kehittämisessä. Kasvun Kuikan sivuille ovat visualisoineet Piirre C Oy:n muotoilijat yhdessä Business Center Pohjois-Savon asiantuntijoiden kanssa.

Business Center
www.bcpohjois-savo.fi