Valikko Sulje

Kesä alkaa Albatrossin avajaisista!

Albatrossin viikkokeikoilla nähdään muun muassa Ellinoora keskiviikkona 17. heinäkuuta.

Tuhannen hengen menomesta Kuopion satamassa eli Ravintola Albatrossi starttaa kesäkauteen huhtikuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna. Siitä alkaa satama-alueen bilekesä, jota vietetään huippuartistien keikoilla paitsi viikonloppuisin, myös arki-iltoina ja useimmiten vapaalla pääsyllä.

Albatrossin avajaisia vietetään koko viikonloppu 19.–20. huhtikuuta. Perjantai-iltana lavalle nousee Stig ja lauantaina aktiivista keikkasuveaan käynnistävä Karri Koira. Viime vuonna avajaisviikonlopun tähtenä tuikki itse Käärijä ja tupa oli enemmän kuin täynnä. Myös tämän vuoden suhteen odotukset ovat korkealla.

– Alban avajaiset ovat Kuopiossa jo lähes yhtä vahva perinne kuin viralliset kesäkauden avajaiset. Me avaamme bilekesän vauhdikkaasti ja ihmiset ovat aina erittäin mukavissa fiiliksissä, pitkän talven jälkeen päästään taas irrottelemaan, Vararengas-ravintoloiden Jenni Kulin kertoo.

Albatrossin avajaisviikonloppuna lauantaina 20.4. esiintyvät perjantaina Stig ja lauantaina Karri Koira.

Kuuma keikkakesä

– Luvassa onkin sitten vilkas tapahtumakesä, keikkoja on runsaasti heti toukokuusta lähtien, esimerkiksi keskiviikkona 8.5. esiintyy Jannika B. Keikalle on vapaa pääsy, kuten useimmille muillekin kesän keikoille. Muita kesäartisteja ovat muun muassa 10.7. Petosen Panimo, 17.7. Ellinoora, 19.7. Pandora ja 24.7. Cledos. Tapahtumakesä sykkii meilläkin, olemme Kuopiorockin sekä Hoodfestin virallinen jatkoklubi, Jenni Kulin kertoo kesän suunnitelmista.

– Perinteisesti moni artisti keskittyy kesällä festarikeikkoihin eikä tee lainkaan klubikeikkoja. Albatrossin kesäkeikat ovat kuitenkin aina olleet myös artistien suosiossa. Kuopiossa väki pitää hauskaa hyvässä hengessä ja keikoilla tunnelma on katossa, tänne tullaan mielellään.

Keskiviikkona 8.5. bailataan Jannika B:n tahtiin vapaalla pääsyllä.

Vappuna lauletaan yhdessä

Myös aivan uusia tapahtumia on luvassa. Vappuun otetaan riemukas tulokulma laulun kautta eli Albatrossissa vietetään Vappuetkot vappuaattona 30. huhtikuuta klo 19–21. Silloin Albatrossissa kaikuvat juoma- ja kevätlaulut ja yleisökin pääsee osallistumaan kevään riemuja tihkuviin lauluihin.

Mieskuoro Kuopio-Kvartetti esittää ja laulattaa vapun juhlintaan liittyviä kappaleita rennon letkeässä vapputapahtumassa.

– Vappuetkoille on vapaa pääsy, eli ei muuta kuin kaverit koolle, pöytävaraus ja nauttimaan kuohujuomatarjouksista, elävästä musiikista ja iloisesta vapputunnelmasta Albatrossissa.

– Kaverit kannattaa kutsua kesällä koolle, vaikka isommallakin porukalla, Albatrossi palvelee tuttuun tyylin myös yksityistilaisuuksien monipuolisena tilana aina 50 hengen kokoontumisesta tuhannen hengen tapahtumaan. Ohjelmat, tarjoilut ja tilat onnistuvat samalla tilauksella, Jenni Kulin vinkkaa kesäbileiden pohtijoille.

Albatrossin kesä on kuumempi kuin koskaan!

Ravintola Albatrossi

Makasiinikatu 1
70100 Kuopio
puh 050 594 7267 www.ravintolaalbatrossi.fi
www.vrr.fi