Valikko Sulje

Kiertävä Navigaattori kulkee kylältä kylälle

Kiertävän Navigaattorin Anita Paananen (vas.) on tavattavissa Karttulan Turinatuvalla maanantaisin. Kylän kohtaamispaikkaan ovat tervetulleita kaikki karttulalaiset, Satu Iljo Turinatupa-hankkeesta muistuttaa.

Kiertävä Navigaattori tarjoaa apua työhön, koulutukseen tai oman tulevaisuuden pohdintaan liittyvissä asioissa Kuopion maaseutualueilla.

Navigaattori on kaikille ohjauksen ja neuvonnan tarpeessa oleville kuopiolaisille avoin palvelu. Kuopion keskustan lisäksi neuvontaa on saatavilla myös maaseutualueilla Kiertävä Navigaattori -palvelusta.
– Asiakkaitamme ovat monen ikäiset, nuorista työikäisiin, maahanmuuttajataustaisia unohtamatta. Jos esimerkiksi nuori kokee, että asiat tökkivät kotona tai koulussa, eikä ole luotettavaa aikuista kenelle puhua, voi Navigaattoriin tulla juttelemaan. Kaikki asiointi tapahtuu luottamuksellisesti ja anonyyminä, kertoo Anita Paananen Kiertävän Navigaattorin palvelusta.

Vinkkejä työnhakuun

Myös työikäiset ovat tervetulleita juttelemaan työhön ja työllistymiseen liittyvistä asioista.
– Esimerkiksi työkykyyn liittyvät asiat mietityttävät monia. Mietitään, mitä voisi tehdä, jos ei pysty enää nykyiseen ammattiin. Ja eläkeikää lähestyvät pohtivat, olisiko työuraa jäljellä vielä toisenlaisessa työssä.
Viimeisten vuosien aikana työnhaku on muuttunut valtavasti. Niin työn hakeminen kuin työmarkkinat henkilövuokrausyrityksineen voivat pitkään työelämässä olleelle olla uusia asioita.
– Meiltä voi tulla kysymään apua ja neuvoja ja tarvittaessa ohjaamme asiakkaan eteenpäin oikeaan suuntaan tai palveluun.
Paananen toimii kouluttajana Spring House Oy:llä, joka tuottaa työllisyyden kuntakokeiluun liittyvän, hankemuotoisen Kiertävän Navigaattorin palvelua yhteistyössä Kuopion kaupungin työllisyyspalveluiden kanssa.
– On tärkeää, että palvelu on saatavilla myös maaseutukunnissa. Kaikilla ei ole ajokorttia eikä kulkeminen julkisilla kulkuvälineillä ole mahdollista aivan kaikkialla. Vaikka digiasiointi on käytössä, kaipaavat monet myös henkilökohtaista keskustelua. Luokseni voi piipahtaa ilman ajanvarausta, mutta jos haluaa varmistaa jonkin tietyn ajan, kannattaa soittaa ennakkoon ja sopia tapaaminen valmiiksi, hän vinkkaa.

Kiertävä Navigaattorin palvelee eri paikkakunnilla

Maanantai: Karttula (Turinatupa klo 9 – 15)
Tiistai: Nilsiä (Nilsiän asukastupa klo 9 – 15)
Keskiviikko: Maaninka (Maaningan kirjasto klo 9 – 15)
Torstai: Juankoski (Juankosken kirjasto klo 12 – 15)
Perjantai: Riistavesi (Riistaveden lähikirjasto klo 10 – 15, parittomat viikot),
Vehmersalmi (Vehmersalmen kirjasto klo 9 – 15, parilliset viikot)

Kiertävä Navigaattori

Puh. 045 7881 6282
kiertava.navigaattori@springhouse.fi
www.kuopio.fi/kiertava-navigaattori