Valikko Sulje

Klubilla juhlat onnistuvat

Kokous- ja Juhlatalo Kuopion Klubin ja Peräniemen Kasinon henkilökunta harvinaisessa yhteiskuvassa. Edessä alhaalla Markus Hämäläinen, keskirivissä vasemmalta Anu Heiskanen, Janne Tirri, Johanna Rissanen ja Sonja Morosoff sekä takarivissä Ritva Jäsberg, Emmi Kokko ja Aleksi Repo.

Kokous- ja juhlatalo Kuopion Klubi on Kuopion perinteikkäin juhlapaikka. Siellä onnistuvat isot ja pienet juhlat ja kokoukset suurista häistä pieniin synttäreihin ja karonkoista yritysjuhliin. Rotisseurs-kilpiravintola on tunnettu paikallisia raaka-aineita hyödyntävästä, mutta silti kansainväliset maut huomioivasta keittiöstään.

Kuopion Klubi on historiallinen rakennus 1800-luvulta, joka kätkee sisäänsä modernia tekniikkaa ja helposti muokattavia tiloja suuresta salista pienempiin kabinetteihin. Ydinkeskustan tuntumassa olevaan kokous- ja juhlataloon on helppo tulla ja samanaikaisesti Klubilla voi olla jopa kuusi eri ryhmää.
Muokattavaa tilaa ja ajanmukaista tekniikkaa
Ravintolapäällikkö Anu Heiskanen kertoo Klubin tilojen sopivan monen kokoisille tilaisuuksille.
– Esimerkiksi kevään valmistujaisiin ei tarvitse varata koko Klubia, vaan pienemmällä porukalla juhlat onnistuvat kabinetissa. Niitä on useita ja samanaikaisesti meille mahtuu useampikin juhlaporukka. Suurille ryhmille taas saadaan lisätilaa avaamalla väliseiniä sivuhuoneisiin, tilaa on jopa 150 hengelle. Kokoukset ja seminaarit onnistuvat samaan tapaan ja uusittu audiovisuaalinen laitteistomme palvelee niin viihdettä kuin asiaakin, Heiskanen kertoo ja muistuttaa kevään ja kesän juhlatilojen varauksista. Ne kannattaa tehdä ajoissa, suosituimmat viikonloput myydään jo varhain talvella.

Klassikoita ja makuelämyksiä virtuaalimaailmassa

Viime vuonna tehty ruokatuotteen uudistus terävöitti nimenomaan Kokous- ja juhlatalo Kuopion Klubille ominaisia tapoja valmistaa ruokaa. Myös ERG-juhlavuosi 2020-2021 näkyy ja maistuu.
– Listamme on vahvasti suomalainen, mutta toinen jalka on kuitenkin siellä ranskalaisessa keittopadassa. Lähituottajien loistavat raaka-aineet ovat monipuolisesti mukana, mutta myös klassisen keittiön piirteet näkyvät kokonaisuudessa, Anu Heiskanen kertoo ja muistuttaa keittiön antimien tulevan 6. helmikuuta alkaen tarjolle aivan uudenlaisella tavalla.
– Laajennettu illallinen on kokonaisvaltainen ruokaelämys kaikille aisteille, missä Euroopan vuoden 2021 gastronomisen alueen parhaat maut tuodaan pöytään virtuaalitodellisuudella maustettuna ja myös ääni- ja tuoksumaailma huomioiden. Ilta sisältää upeita ruoka-annoksia juomia unohtamatta, Antti Heikkisen käsikirjoittaman tarinan ja yllättäviä näkymiä omalta paikalta katsellen. Kerromme mielellämme lisää tästä illallisesta, Heiskanen kannustaa testaamaan uutta illallistuotetta.

Tekijät tutuksi

Ravintolamestarit-perhe koostuu monilukuisesta joukosta ravintola-alan ammattilaisia. Otimme muutamia elämystentekijöitä pikahaastatteluun työpaikallaan ja esitimme kaikille samat kolme kysymystä: Mitä työsi sinulle merkitsee, mitkä ovat vahvuutesi ja mikä elämässäsi on työsi vastapaino.

Sari Masanen

Ravintolapäällikkö Sari Masanen tavoitettiin Puijon Majalta valmistautumassa lounaskattaukseen.
– Työni merkitys minulle on varsin kokonaisvaltainen. Ensinnäkin tunnen itseni etuoikeutetuksi, kun työtä on ja sillä saan leipää itselleni ja perheelleni. Ammattiylpeys ja ilo Puijon kehittämisestä ja ennen kaikkea kunnioitus työnantajaani Ravintolamestareita kohtaan on vahvistunut entisestään. Vahvuuksiani ovat realismi ja järjestelytaito. Lukemattomien palikoiden sovittelun on onnistuttava, perheenäidin taidoista on oma hyötynsä työssäkin. Ja ihmisistähän minä pidän, rakastan järjestää asiakkaillemme parhaita mahdollisia elämyksiä nimenomaan täällä Puijolla. Työn vastapaino odottaa luontevasti kotona. Perhe vie ajatukset ihan muualle ja lasten kanssa vilinää piisaa.

Tapio Miettinen

Keittiömestari Tapio Miettinen piipahti pikatenttiin keittiöstä.
– Työ on minulle elämän eliksiiri. Teen mielekästä työtä mistä tykkään, se pitää rattaat voideltuina. Vahvuuksiani ovat tietty suunnitelmallisuus, en hätäile helpolla. Koen olevani samalla myös tehokas työssäni. Työstä irrottaudun vapaa-aikana harrastusten parissa, joista jousiammunta on tällä hetkellä juuri se minkä parissa reseptit unohtuvat mielestä tehokkaimmin.

Elli Haverinen

Elli Haverinen on tuttu asiakaspalvelija ravintola Isä Camillon salin puolelta. Elli vastaili kysymyksiin päivävuoron päätteeksi.
– Työ on minulle elämän tukipilari. Rakastan sitä mitä teen. Tulen iloisin mielin töihin ja on aina mukava nähdä nämä ihanat ihmiset, työkaverit, täällä. Työ on minulle myös asiakaspalvelua suurella sydämellä. Vahvuuksiani ovat rempseys ja empaattisuus, olen myös huolta pitävä ja iloinen. Kaiken lisäksi olen myös erittäin siisti, joskus jopa liiankin. Oikein kun innostun, niin saattavat työkavereiden kahvikupitkin lähteä tiskiin ennen aikojaan. Työlle luonteva vastapaino on koti ja ystävät. Lisäksi luonto ja veljenpojat antavat virtaa.

Toni Ronkainen

Toni Ronkainen puolestaan loihtii makuja keittiön puolella. Toni vastasi kysymyksiin ennen iltavuoron alkua.
– Työhöni eli ruoanlaittoon suhtaudun intohimolla. Toki se merkitsee toimeentuloa, mutta myös yhteisöllisyyttä yhdessä työporukan kanssa. Vahvuuteni on monipuolisuus ja tietty tunnollisuus ja into oppia edelleen uutta. Työni vastapainona toimii perheen lisäksi kaikenlainen höntsäurheilu ja musiikki, soitan rumpuja parissakin metallibändissä. Eipä silti, kyllä keittiössäkin rytmitajua tarvitaan!

Jonna Nissinen

Mustan Lampaan keittiöstä tavoitimme Jonna Nissisen, joka on ollut Ravintolamestareiden palveluksessa viime heinäkuusta lähtien, ja on yksi Ravintolamestareiden leipuri-kondiittoreista.
– Työni merkitsee minulle todella paljon. Panostan siihen, että annan kaiken mitä minulla on annettavaa. Tahdon myös asiakkaan näkevän sen panostuksen ja vaivannäön ruoasta, jonka hän saa nautittavakseen. Vahvuuksiani ovat tarmokkuus ja kyky oppia nopeasti. Olen myös positiivinen ihminen ja haluan tuoda valoa ympärilleni. Liikunta, eli salilla käynti ja myös paritanssi, luovat sopivan vastapainon työlle. Tanssiessa pitää keskittyä siihen, muutoin askeleet sekoavat.

Mirja Korhonen

Mustan Lampaan palvelupäällikkönä työskentelee Mirja Korhonen.
– Minulle työ merkitsee toista perhettä, itsensä kehittämistä ja asiakaspalvelua, mikä on myös vahvuuteni. Kun asiakas tulee Mustaan Lampaaseen, on kuin hän tulisi kotiini kylään. Haluan tarjota sydämellistä palvelua, se on minulle koko ammatin ydin. Haluni auttaa ihmisiä ohjasi minut ravintola-alalle, koska terveydenhuoltoalaa en kokenut omakseni. Kun haluan vastapainoa työlle, luen kirjoja ja piirrän sekä pelaan mielelläni pleikkaria eli konsolipelejä.

Kokous- ja juhlatalo Kuopion Klubi

Kuninkaankatu 10, 70100 Kuopio
p. 017 261 2170
klubi@ravintolamestarit.net
Tilavaraus -ja tarjouspyynnöt
puh. 044 581 0453
myynti@ravintolamestarit.net
www.ravintolamestarit.net