Valikko Sulje

Koruja kannattaa vaalia

Lampi Designin Laura Lampinen korjaa ja kunnostaa vanhat korut uuteen uskoon. Lampinen myös suunnittelee koruja tilaustyönä.

Lampi Design korjaa ja huoltaa korut, sekä suunnittelee ja valmistaa uniikkeja tilaustöitä H-talon alakerran valopihalla. Tilat ovat perinteikkäät, sillä yrittäjä, koru- ja jalometallimuotoilija Laura Lampisen yritys toimii samoissa tiloissa kuin edeltäjä KultArt.
– Teemme korujen huollot, puhdistukset, korjaus- ja muutostyöt. Lisäksi suunnittelen ja valmistan tilaustyönä koruja niin perinteisenä käsityönä kuin 3D-mallinnus- ja tulostustekniikkaa hyödyntäen, hän kertoo.

Tarina jatkuu koruissa

Usein koruihin liittyy muistoja, tunteita ja tarinoita, joita ei rahassa mitata. Siksi korujen kuntoa kannattaa vaalia säännöllisellä puhdistuksella ja huollolla. Yleisimpiä korjaustöitä ovat katkenneiden ketjujen juotokset, irronneiden kivien istutukset sekä sormusten koon muutokset.
– Parasta työssä on nähdä asiakkaiden reaktiot, kun joko huollettu, korjattu tai aivan uusi koru on valmis. Useinhan ollaan suurten kysymysten äärillä, sillä koruja hankitaan merkkipäivinä, isoissa elämänkäänteissä ja myös muistoiksi edesmenneistä.
Vanhoista koruista onkin mahdollista tehdä myös uusia, jolloin käyttö jatkuu uudessa muodossa.
Lampinen suunnittelee myös omia korumallistoja ja joskus tulevaisuudessa niitä tulee myyntiin myös Lampi Designin myymälään.
– Omiin mallistoihini olen hakenut inspiraatiota luonnosta, menneisyydestä ja vanhoista tarinoista.

Lampi Design

Kauppakatu 32, H-Talo valopiha
puh. 041 314 0047
info@lampidesign.com
www.lampidesign.com