Valikko Sulje

Kotikuntoutus ylläpitää toimintakykyä

Raili Pekkarinen on tehnyt esimerkiksi käsivoimaharjoitteita kuminauhan ja painojen avulla fysioterapeutti Petri Sirviön opastamana.

FysioSenior Oy on jo 15 vuoden ajan erikoistunut ikääntyvien ja muistisairaiden kotikuntoutukseen. Yksilöllisen kuntoutuksen tavoitteena on asiakkaiden toimintakyvyn ja elämänlaadun parantaminen.

Hyvän kunnon ylläpito auttaa senioreita asumaan omassa kodissaan mahdollisimman pitkään. Ikääntyvien fysioterapia on tutkitusti vaikuttavaa ja tehokasta.
– Kävelykyvyn ja tasapainon ylläpito on parasta ennaltaehkäisyä. Seniorien lihasvoimaa voidaan kehittää oikeanlaisilla harjoitteilla eli ikä ei ole este lihasvoiman parantamiseksi,
FysioSeniorin yrittäjä Marja Korhonen muistuttaa.
FysioSenior tarjoaa maksuttoman arviointikäynnin jälkeen toimintakykyä parantavaa ja monipuolisesti elämänlaatua kohentavaa kuntoutusta. Tarvittaessa annetaan myös ravitsemusohjausta ja neuvontaa muun muassa apuvälinehankinnoissa sekä avustusten hakemisessa.
Yksilöllinen kotikuntoutus tapahtuu asiakkaiden kotona ja asiakkaasta riippuen myös ulkoilu voidaan yhdistää harjoitteluun. FysioSeniorin fysioterapeuteilla on erikoisosaamista muun muassa muistisairaiden kuntoutukseen, tuki- ja liikuntaelinvaivoihin, virtsankarkailuun ja turvotusten hoitoon.
– Asiakkaalle on nimetty oma fysioterapeutti. Noin tunnin mittaiset harjoitukset tehdään säännöllisesti esimerkiksi kaksi
kertaa viikossa tai sovittuina jaksoina.

Kuntoon hyvillä harjoitteilla

Kuopiolainen, 90-vuotias Raili Pekkarinen ei pystynyt noin puolitoista vuotta sitten liikkumaan omin voimin juuri lainkaan, oltuaan sairaalassa vuodepotilaana.
Fysioterapeutti Petri Sirviö suunnitteli yhdessä Pekkarisen kanssa fysioterapian ensimmäiset tavoitteet. Ne olivat ensin liikkeellelähtö sohvalta omin voimin eli nousemisen ja istumisen harjoittelua, toiseksi siirtyminen ulos ja kolmanneksi autoon istumaan.
Harjoituksiin on kuulunut myös portaiden nousua ja ryhtiharjoitteita. Nyt kesällä ja syksyllä Pekkarinen on myös liikkunut rollaattorin kanssa ulkona.
– Harjoitukset tehdään ohjatusti ja yksilöllisesti asiakkaan voinnin ja tavoitteiden mukaan, jolloin harjoittelu on turvallista, kehittävää ja tavoitteellista, Sirviö kertoo.
– Ammatti-ihmisen osaamiseen ja apuun voi luottaa. Kun olen saanut opastusta ja kuntoutusta, omatoimiseen liikkumaan lähteminen ei pelota. Kun voimat ovat lisääntyneet, olen päässyt ulos liikkumaan, Pekkarinen iloitsee.

FysioSenior Oy

Kauppakatu 9,
70100 Kuopio
puh. 044 224 0031

Kiekkotie 2,
70200 Kuopio
puh. 044 224 0031

Melankatu 10 B,
70500 Kuopio
puh. 044 224 0031

asiakaspalvelu@
fysiosenior.fi
www.fysiosenior.fi