Valikko Sulje

Kusti polkee Kalakukkoon

Palveluesimies Reijo Juutilainen siirtyi Postin pisteestä töihin K-Market Kalakukkoon, joten ammattitaito säilyi myös osaamisen puolesta erinomaisena. Reijo opastaa jokaisen Kalakukon työntekijän Postin asioihin, joten yksi kerrallaan myös muu henkilökunta oppii kaikki Postin tehtävät.

Kuopion postipalvelut löytyvät nyt K-Market Kalakukosta.

Elokuun 16. päivä avatusta toimipisteestä voi hakea ja lähettää paketit myös ulkomaille, ja hoitaa kaikki muutkin Postiasiat, kuten aiemmassa pääpostissa. Kauppias Sirpa Karppi kertoo, että asiakkailta on tullut kiitosta erityisesti siitä, että postipalvelut säilyivät Kuopion keskustassa.
– Vaihtoehtona olisi voinut olla postin siirtyminen ydinkeskustan ulkopuolelle, nyt palvelu säilyy keskeisellä paikalla ja viereisessä korttelissa kuin ennen.
Katutasossa sijaitsevaan palvelupisteeseen on helppo tulla sekä jalan että autolla ja pysäköinti on helppoa ja ilmaista kaupan omassa Viihdekeskuksen parkkihallissa, jonne ajetaan Savonkadun puolelta.
Palvelussa ollaan panostettu erityisesti hyvään logistiikkaan ja sen mahdollistamaan nopeuteen. Tässä ollaankin onnistuttu, sillä liian pitkiä ja aikaa vieviä jonoja ei ole päässyt muodostumaan.
– Toki lähestyvä joulu ja pakettiliikenteen moninkertaistuminen varmasti näkyy meilläkin, mutta tähänkin on varauduttu ja tehty suunnitelmat, jotta tämä ruuhkahuippu hoidetaan mahdollisimman sujuvasti.

Tehokas logistiikka ja laajat aukiolot

Moni on ihmetellyt, kuinka noin pieneen kauppaan saadaan mahdutettua Postin toiminta. Karppi vakuuttaa, että hyvin mahtuu koska kauppa on yllättävän iso.
– Meillä on myymälässä peräti 450 neliötä ja tämän lisäksi iso 280 neliön suuruinen takatila, jossa säilytetään isot paketit. Ainoastaan pienet paketit ovat kassan takana noin 100 neliön tilassa. Kun logistiikalle on varattu riittävästi tilaa, toiminta sujuu ja on ripeää. Ja syksyn kokemuksen valossa tässä ollaan myös onnistuttu hyvin.
Yksi merkittävä parannus aiempaan verrattuna ovat aukioloajat. Posti on auki aina kun kauppakin, eli maanantaista lauantaihin klo 21 ja sunnuntaisin klo 20 saakka.
– Ilta-aukiolo sopii hyvin esimerkiksi työssäkävijöille ja osaltaan ehkäisee myös ruuhkien syntymistä, Karppi muistuttaa.

K-Market Kalakukko

Ajurinkatu 16, 70110 Kuopio
(Kauppa- ja Viihdekeskus Minna)
ma – pe 7 – 21, la 10 – 21, su 12 – 20
puh. 010 574 2540
www.k-market.fi/kaupat/kalakukko