Valikko Sulje

Laatuasumista uusissa maisemakodeissa

Kuopion uusimmat Kallavesi-näkymät löytyvät nyt Mölymäeltä, Siru Talvinen kertoo.

Peab on tänä vuonna rakentanut upeita uudiskohteita halutulle Mölymäen alueelle. Mäen huipulle nousseet Asunto Oy:t Kuopion Kenttävahti ja Kuopion Kenttämestari tarjoavat laadukasta asumista ja uusia maisemanäkymiä yli kaupungin ja Kallavedelle.

Perinteiselle Mölymäen asuntoalueelle on valmistunut hyvin varusteltuja uusia koteja. Peab rakentaa uudistuvalle Mölymäelle kerrostaloja kokonaisen korttelin, josta on valmistunut kaksi ensimmäistä taloa ja toisessa vaiheessa tulee kaksi lisää. Yhtiön omalle tontille rakentama Asunto Oy Kuopion Kenttävahti oli taloista ensimmäinen. Kenttävahdissa on 40 kaupunkikotia erikokoisiin asumistarpeisiin. Toisena rakennettu Asunto Oy Kenttämestari on 28 asunnon kokonaisuus.

Maisemakodin parvekkeelta näet yli Kuopion.

Perinteinen asuntoalue

Kuopion ydinkeskustan kupeessa sijaitseva Haapaniemi muodostui yli sata vuotta sitten Saastamoisen rullatehtaan työväen asuinalueeksi. Tuolloin lähimpänä keskustaa olevan mäen korkeimmalla paikalla seisoi tuulimylly. Myöhemmin aluetta alettiin kansan suussa nimittää Mölymäeksi, seutu oli hyvin lapsirikasta ja sen vuoksi ääntäkin luonnollisesti syntyi.

– Kyllä ääntä alueella nykyäänkin syntyy, mutta pääasiassa silloin kun KuPS tekee viereisellä stadionilla maalin vastustajan verkkoon. Tällä mäellä on monella tavalla pitkä historia paitsi asunto-, myös urheilualueena, Peabin Kuopion asuntomyynnistä vastaava Siru Talvinen kertoo.

Asumismukavuutta ja väljyyttä

Mölymäen uudistalot kiinnostavat asunnonostajia. Asuntoihin tutustuttaessa on eräs reaktio ollut erittäin yleinen.

– Täältähän on ihan huikeat näköalat, on moni huudahtanut. Maisemat ovat olleet useimmille yllätys, näiltä korkeuksilta ei Kuopiota ole aikaisemmin katseltu.

Asumisviihtyisyyttä nostavat myös kotien korkea varustelutaso ja laadukkaat materiaalit. Vesikiertoinen lattialämmitys, parkettilattiat ja huoneistokohtaisesti säädettävä ilmanvaihto, nopein induktiotasoin ja kalusteuunein varustettu keittiö lisäävät nekin asumisen laatua. Pihakannen alla olevissa autohallipaikoissa on valmius sähköauton latauspisteelle.

Pihapiirissä on tilaa ja avaruutta.

Kehittyvän Mölymäen rakentaja

Mölymäen rakennushanke on ollut sopivan kokoinen, mielenkiintoinen projekti. Maailmantilanne loi materiaalien saatavuudelle ja hinnoille omat muuttujansa. Aikataulu kuitenkin piti suunnitellusti, laadukkaasta rakentamisesta tinkimättä. Peabin laadukkaan rakentamisen periaatteet ovat olleet kaiken tekemisen perusta myös Mölymäellä, vastaava työnjohtaja Lassi Leinonen linjaa.

– Tähän maisemaan, rauhalliselle alueelle mutta lähelle palveluja on ollut ilo rakentaa uusia koteja. Mölymäki on yhtä aikaa perinteinen ja upouusi asuntoalue. Taloja on suunniteltu alueelle lisää ja se on huomioitu näissäkin taloissa.

Mölymäen uusien asuntojen materiaalit ja varustelu edustavat ajatonta tyyliä ja laatua.

Peab Kuopio

Tulliportinkatu 46 A 1, 70110 Kuopio
Asuntomyynti Kuopio
puh. 040 1636 900
asuntomyynti.kuopio@peab.fi
Siru Talvinen
puh.040 137 6900
siru.talvinen@peab.fi