Valikko Sulje

Lapin makuja Savon sydämessä

Tervetuloa maistamaan aitoja makuja pohjoisesta, Gallá Kitchen & Barin keittiöpäällikkö Samu Häkkilä (vas.) ja ravintolapäällikkö Teemu Kurikka toivottavat.

Lapland Hotels Kuopio tarjoaa korkeatasoista majoitusta, monipuolisia juhla- ja kokoustiloja sekä pohjoisen raaka-aineita paikallisella twistillä hyödyntäviä ravintolapalveluita. Kuopiolaisuuden, Lapin tarinoiden ja aitojen pohjoisen makujen yhdistelmä on noussut niin matkailijoiden kuin kuopiolaistenkin suursuosikiksi.

Menneen kesän ja kuluvan syksyn aika Laplands Hotel Kuopiossa on ollut vilkkaan kysynnän aikaa. Kotimaanmatkailun huippuvuosi näkyy ja arki-iltaisinkin hotellin ravintola Gallá Kitchen & Bar suosittelee pöytävarausta. Ravintolan suosiolle on selityksensä.
– Maailman puhtaimmat raaka-aineet ripauksella pohjoisen taikaa ovat jotain aivan uutta Savossa – nämä yhdistettynä viimeisen päälle hiottuun miljööseen sekä palveluun tuottavat vieraillemme elämyksiä, jotka saavat heidät palaamaan aina uudelleen. Joskus suosion päästessä yllättämään, tämä saattaa tuoda haasteensa tiettyjen raaka-aineiden suhteen, joita on saatu rajattu erä pienemmiltä tuottajalta. Hyvät yhteistyökumppanit tuovat onneksi ratkaisut näihin tilanteisiin, Gallá Kitchen & Barin ravintolapäällikkö Teemu Kurikka kertoo.

Herkkuja sesonkien mukaan

Gallá Kitchen & Barin keittiöpäällikkö Samu Häkkilä kertoo, että sesongit näkyvät aina ruokalistalla ja varsinkin yllätysmenuissa. Syksyllä tarjolla on enemmän sieniä, marjoja ja lihaa. Kuluva syksy ja alkava talvi näkyvät Jäämeren merkeissä 6.10.2021 alkaneen Jäämeri rantautuu Kuopioon -teeman myötä aina marraskuun 10. päivään saakka. Tämän jälkeen menu vaihtuu talvisempaan ja hieman jouluisempaan suuntaan. Kirkkaasti suosituin menukokonaisuus on aina ollut yllätysmenu.
– Yllätysmenu sopii loistavasti nautiskelijoille. Annoksissa näkyvät Lapin parhaat palat sesonkien mukaan. Suosituin yksittäinen annos vaihtelee viikon ajankohdan mukaan. Burgeria menee paljon arkisin, mutta viikonloppuisin suosituin annos on päivän poro. Alkuruoista mainittakoon vielä Lapin makupalat, joka pitää sisällään erilaisia suupaloja Lapin tyyliin. Myös makupalojen raaka-aineet vaihtelevat sesonkien mukaan.

Kokouksia ja staycationia

Lapland Hotels Kuopiossa on myös monenlaisia kokous- ja kokoontumistiloja, joissa on helppo järjestää erilaisia yritys-, kokous-, koulutus-, juhla- ja perhetilaisuuksia. Javri
-kabinetti toimii Gallán yhteydessä aamulla, päivällä tai illalla. Kirnu puolestaan on loistava tila juhlaan, vapaamuotoiseen kokoontumiseen, cocktailtilaisuuksiin tai koulutukseen. Kuulea on lämmin kokoustila, jonka yhteydessä on myös tilaussauna. Hotellinjohtaja Miia Siltala kertoo hyvin erilaisten asiakasryhmien löytäneen hotellin palvelut.
– Ravintolamme ja monipuoliset kokoontumistilamme tarjoavat puitteet monenlaisille yritys- ja yksityistilaisuuksille. Staycation eli lähilomailu omassa kotikaupungissa tai lähiseudulla on nyt entistä suositumpaa. Meillä onkin tarjolla laajennettu ravintolakokemus eli Staycation paketti, joka sisältää majoituksen aamiaisineen sekä Yllätysmenun Gallá Kitchen & Barissa, Siltala kertoo ja antaa yhdessä henkilökunnan kanssa palautteen kuluneesta vuodesta.
– Olemme kiitollisia kuopiolaisille, kuinka hyvin meidät on otettu vastaan. Toivotammekin kaikki lämpimästi tervetulleeksi nauttimaan pohjoisen makuja vuoden jokaisena päivänä katetulle aamiaiselle tai iltaravintolaan maanantaista lauantaihin. Eikä kannata unohtaa tunnelmallista Lounge Baria Puijonkadun puolella, siellä tarjoilemme raikkaita pohjoisen juomia aamusta iltaan!

Lapland Hotelsin aamupala on jo käsite hotelliasiakkaiden keskuudessa. Aamupalan ympärille on helppo rakentaa myös tavallista parempi aamupalaveri vaikkapa Javri-kabinetissa tai muissa hotellin hyvin varustetuissa kokoustiloissa.

Lapland Hotels Kuopio

Puijonkatu 32, 70110 Kuopio
kuopio@laplandhotels.com
puh 017 552 8801
www.laplandhotels.com/kuopio
Myyntipalvelu, puh. 017 552 8802
sales.kuopio@laplandhotels.com
Gallá Kitchen & Bar
puh. 017 552 8803,
www.kitchengalla.fi