Valikko Sulje

Lohi-perunapizza 2 kpl

Taikina:
2½ dl vettä
25 g hiivaa
¾ tl suolaa
n. 5dl durumvehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä

Täyte:
4 kpl keitettyä perunaa
200 g kylmäsavulohta
250 g tuorejuustoa
2 rkl piparjuuritahnaa
(juustoraaste)

Valmistus:
Sekoita veden joukkoon hiiva, suola, öljy ja vehnäjauhot ja alusta taikinaa niin, että saat siihen sitkoa. Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja kauli osista pyöreät pizzapohjat. Sekoita tuorejuuston joukkoon piparjuuri ja levitä se pizzapohjan päälle.

Leikkaa perunat viipaleiksi ja asettele ne pohjan päälle, laita myös kylmäsavulohi perunoiden lomaan pohjalle.

Halutessasi voit vielä ripotella hiukan juustoraastetta pinnalle. Paista pizzat +200C n. 10 – 15 min. riippuen pohjan paksuudesta.