Valikko Sulje

Lompakko ja luonto kiittää

Puijon Romu vastaanottaa muun muassa vanhat akut. Meidän kanssamme asioidessaan asiakas voi luottaa siihen, että kierrätys tapahtuu asianmukaisesti, Mikko Kemppinen (vas.) ja Ernesti Moilanen kertovat.

Nyt on hamstraajan aika muuttaa romut rahaksi. Metallin hinnat nousivat koko kevään. Vaikka hintahuippu jäi jo taakse, kannattaa romun kierrätys käypään hintaan. Puijon Romu ottaa vastaan, kierrättää ja jalostaa metallituotteet hyötykäyttöön.

Vallitseva maailmantilanne vaikutti siihen, että metallin hinnat nousivat rajustikin kevään aikana. Puijon Romulla Toivalassa tämä on merkinnyt kiireitä. Toki olosuhteiden epävarmuus ehkäisee tulevaisuuteen näkemisen kovinkaan pitkälle. Tilanteet ja markkinahinnat voivat muuttua nopeastikin ja alkukesällä hinnat kääntyivät jälleen laskuun.
Edelleen kannattaa kuitenkin vilkaista erityisen tarkasti ympärilleen, lojuuko nurkissa ylimääräistä metalliromua.
– Nyt on romun hamstraajan kulta-aika muuttaa metallit rahaksi, tuotantopäällikkö Mikko Kemppinen kertoo.

Hyötymetallit talteen ja käyttöön

Hintatietoisuus on ehkä herättänyt osan asiakkaista myymään metallia jatkokäyttöä varten, mutta viime vuosina kestävä kehitys ja kiertotalous on nostanut päätään voimakkaasti muutenkin. Varsinkin isommat toimijat ovat kehittäneet tietoisesti materiaalien kierrätystä omassa toiminnassaan.
– Käyttöarvon lisäksi materiaalin arvo ymmärretään aiempaa paremmin. Tietoisuus siitä, että materiaali kannattaa kerätä talteen ja jalostaa jatkokäyttöön on lisääntynyt. Tämä liittyy myös viime aikoina heränneeseen keskusteluun omavaraisuudesta. Tehokas kiertotalous lisää omavaraisuutta myös metallien suhteen.
Myös Puijon Romu on kehittänyt toimintaansa viime vuosina paljon pysyäkseen mukana kasvavan markkinan kilpailutilanteessa. Käsittelyhalli laitteineen mahdollistaa lajittelun lisäksi romun jalostamisen jatkokäyttöä ajatellen. Sama halli toimii myös melunehkäisijänä toiminnan laajentuessa. Kemppinen muistuttaa, että kehitystyötä on tehty yhteistyössä viranomaisten kanssa, ympäristö huomioon ottaen.

Asianmukainen käsittely luotettavasti

Muutenkin on tärkeää, että metallien kierrätys tapahtuu asianmukaisten toimijoiden kautta. Kun metallin hinta on korkealla, se tuo mukanaan myös monenlaista kokeilijaa alalle. Erilaisiin lieveilmiöihin kuuluvat myös varkaudet: esimerkiksi autojen katalysaattorit ovat haluttua tavaraa.
Puijon Romu ottaa vastaan myös romutettavat autot ja vanhat akut. Näin käyttökelpoiset materiaalit kierrätetään asianmukaisesti uusiokäyttöön.
– Meillä on ympäristölupa ja muut lakiasiat kunnossa. Kun romut tuo luotettavalle toimijalle, voi olla varma siitä, että kierrätys tapahtuu oikein ja asianmukaisesti, Kemppinen muistuttaa.

Puijon Romu

Ranta-Toivalantie 31, 70900 Toivala
Arkipäivisin 8 – 16
puh. 029 1933 670
info@puijonromu.fi
www.puijonromu.fi