Valikko Sulje

Luontoaiheisia koruja yksilöllisesti

Omat mallistoni pääsevät vitriineissä nyt hyvin esille, Laura Lampinen esittelee.

Korumuotoilija-yrittäjä Laura Lampisen Lampi Design Oy suunnittelee ja valmistaa kauniita ja yksilöllisiä koruja. Menetelminä ovat perinteiset käsityötekniikat ja nykyaikainen 3D-mallinnus ja -tulostus.

Yrityksen huomassa myös huolletaan vanhoja koruja tai niille annetaan kokonaan uusi elämä. Lampi Designin myymälä uudistuu, ja sisustuksessa on aiempaa enemmän Lampisen lempiväriä vihreää. Lampinen pitää itse luontoaiheista ja saa luonnosta ideoita, jotka hän haluaa tuoda esiin myös myymälän esillepanoon.

Luontoaiheet ovat Lampisen mieleen. Korusarjoja Koivunlehti ja Vilukko valmistetaan kysynnän mukaan.

Koruvalikoimaan uutuuksia

– Koruvalikoimaan on tulossa pian myös omia korusarjojani, kuten Koivunlehti, Kehrä ja Repolainen, jotka kuuluvat mallistoihin Lehto, Hovi ja Tuoni. Mallistojen teemat ovat keskenään erilaisia, joten vaikka ei pitäisikään rouheammasta Tuoni-mallistosta, oma koru voi hyvin löytyä esimerkiksi Lehdon herkemmistä koruista.

Myös tällä hetkellä myynnissä olevat second hand -korut jäävät pikkuhiljaa pois, sillä myymälään aiotaan ottaa myyntiin muiden pienyrittäjien saman teeman koruja. Luontoteema näkyy Lampi Designin suunnittelussa ja myynnissä muidenkin kuin yrittäjän omien tuotteiden osalta.

Myymälässä esillä olevia uniikkitöitä ovat yksittäiset, tyyliltään näyttävät ja juhlavat korutyöt, kuten Omenapuu-korusarja. Näiden korujen luomisessa Lampinen on käyttänyt erilaisia luonnon materiaaleja ja elementtejä, joten aivan täysin samanlaista korua ei pystytä valmistamaan uudelleen.

Uniikki Omenapuu on Laura Lampisen opinnäytetyö, joka oli Heidi Saarisella linnanjuhlissa vuonna 2019.

Jo kaksi vuotta täyttä toimintaa 

Lampi Design täyttää kaksi vuotta, joten pienet juhlat saattaa olla tiedossa merkkipäivänä 1. huhtikuuta, mikäli myymälän uudistus sujuu halutussa aikataulussa.

– Olen itse ihan hyvällä mielellä siitä, että yritys täyttää vuosia. Onhan tässä ollut aika paljon mutkia matkassa, mutta meillä muotoilijoilla ja kultasepillä on Kuopiossa ihana yhteisö, josta saa paljon tukea ja apua arkiseenkin työntekoon.

Korumuotoilijan työssä vaalitaan perinteisiä käsityötaitoja ja hyödynnetään nykyaikaista tekniikkaa.

 

Lampi Design Oy

H-Talon alakerta
Kauppakatu 32
70110 Kuopio
puh. 041 314 0047
ma – pe 11 – 17
info@lampidesign.com
www.lampidesign.com