Valikko Sulje

Maku edellä kuuhun

Tervetuloa testaamaan uuden listan makuja, keittiömestari Simo Pasanen toivottaa.

Ravintola Isä Camillo on luonut makuelämyksiä Kuopion Kauppakadulla jo neljännesvuosisadan. Elokuussa aloittanut uusi keittiömestari Simo Pasanen lupaa positiivisia makuyllätyksiä jatkossakin.

Ravintola Isä Camillo on kuopiolainen ravintolaklassikko, jonka tarinan ovat luoneet lukuisat osaavat ammattilaiset. Ravintolan keittiömestareista kukin on antanut vahvan panoksen Isä Camillon nousussa kaupungin suosikkiravintoloiden joukkoon. Jokainen heistä on omalla ammattitaidollaan ja persoonallaan jättänyt jälkensä ravintolan ruokatuotteeseen.

Kauraparrasta keittiömestariksi

Kun Isä Camillon keittiömestarin paikka kesällä tuli haettavaksi, löytyi sopiva henkilö varsin läheltä.

– Ravintolamestarit on tuttu organisaatio, ennen tätä pestiä tein hommia Puijolla kolmisen vuotta. Vuosina 2009-2011 työskentelin Mustassa Lampaassa. Muista firmoista kokemusta on muun muassa Urbanista. Korona-aikana keskityin oman elintarvikeyritykseni Kauraparta Oy:n toimintaan, tuotteena gluteenittomat leipäjauhoseokset ja myös erilaiset konsultoinnit ravintoloille. Ruoan tie on siis tuttu niin sanotusti pellolta pöytään, ja tästähän on keittiössä vain etua, keittiömestari Simo Pasanen kertoo taustastaan.

– Entuudestaan Isä Camillo oli minulle vielä koskematon alue. Työkaverit ovat tulleet tutuiksi ja nyt on kova into lähteä kohti talvikautta. Isä Camillon ruokaideologia on perinteisesti liikkunut vahvasti akselilla Etelä-Ranska-Italia, ja nyt koukataan myös sinne Välimeren toiselle rannalle eli Pohjois- Afrikan makumaailman suuntaan.

Klassikkoannoksista ei olla luopumassa, vaan päinvastoin pienillä komponenttivaihdoksilla niihin tuodaan uutta raikkautta. Lounailla lohipäivästä ei luovuta ja à la carte -listalta löytyy edelleen bouillabaisse.

– Sesonkiajattelua tullaan vahvistamaan eli hyödynnämme jatkossa neljä vuodenaikaamme entistäkin paremmin. Luvassa on myös paljon värikkäitä ja ravitsevia kasvisannoksia, tietenkin lähiseudun raaka-aineista. Uusi listamme otettiin käyttöön lokakuun lopulla. Tervetuloa testaamaan, keittiömestari toivottaa.

Alkuruoaksi mozzarellaa ja paahdettua tomaattia.

Pääruoaksi punajuuririsottoa ja vuohenjuustomoussea sekä fenkoliomenasalaattia.

Jälkiruoaksi suklaakakkua ja appelsiinijäätelöä

Kokonaisuus ratkaisee

Erkka Isotalo muistuttaa keittiömestarin työnkuvan moniulotteisuudesta. Pelkkä hyvä makuaisti ei riitä, tarvitaan myös monipuolisia sosiaalisia taitoja.

– Simolla on loistava makuaisti ja taito yhdistellä eri raaka-aineita luovalla tavalla, joista syntyy niitä parhaita makuja, joista meidät tunnetaan. Hyvä makuaisti tarkoittaa myös kykyä aistia kokonaisuus asiakkaiden näkökulmasta. Esimerkiksi illallismenun osien täytyy sopia yhteen kokonaisuuteen kuuluvine juomineen. Lisäksi keittiössä tarvitaan johtajan ominaisuuksia, joilla tiimi saadaan työskentelemään saumattomasti yhdessä. Simolla on keittiö hallussa ja luvassa on upeita makuja ja viimeisen päälle mietittyjä ateriakokonaisuuksia. Mottona ”maku edellä kuuhun” on juuri sopiva, Isotalo arvioi.

Simo Pasanen viimeistelee annokset pikkutarkasti.

Isä Camillo

Kauppakatu 25-27 70100 Kuopio
p. 017 581 0450
ravintola@isacamillo.net
www.isacamillo.net

Ravintolamestarit

Myynti: puh. 044 5810 453
myynti@ravintolamestarit.net
ravintolamestarit.net