Valikko Sulje

Mangojuustokakku

Keväinen mangojuustokakku on paitsi herkullinen, myös pirteän värinen. Kuvan kakussa koristeena on käytetty pinkkejä suklaakarkkeja, kahvin makuisia suklaapapuja ja tyrnimarjoja. Kokeile ja ihastu!

Pohja:

150 g kaurakeksejä

75 g voita

1. Murenna keksit, sulata voi ja sekoita tasaiseksi
2. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja painele seos tasaiseksi pohjaksi. Laita pohja odottamaan jääkaappiin.

Täyte:

4 dl kuohukermaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl limemehua
tilkka kiehuvaa vettä

6 liivatetta

 

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi.
3. Vatkaa sokerit, limemehu ja tuorejuusto sekaisin
4. Sulata puristellut liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä.
5. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon koko ajan sekoittaen. Kääntele sekaan kerma ja kaada seos pohjan päälle.

6. Laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

 

Kiille:

2 purkkia mangososetta (piltti)
2 liivatetta

tilkka kiehuvaa vettä

 

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
4. Sulata puristellut liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä.
5. Kaada liivateseos ohuena nauhana mangososeen joukkoon koko ajan sekoittaen.

6. Kaada mangosose kakun päälle varovasti ja laita kakku hyytymään muutamaksi tunniksi.

 

Koristele oman makusi mukaan karkeilla, marengilla, marjoilla tai valmiilla koristeilla.