Valikko Sulje

Marjat ovat lähiruokaa parhaimmillaan

Marjojen ja marjasekoitusten lisäksi valikoimassa on muun muassa täysmehuja ja sieniä. Timo Hoffren kertoo mielellään lisää kaikista tuotteista.

Suomalaisten ruokavalioon marjat ovat kuuluneet aina. Erityisesti pakastemarjojen suosio on jatkuvassa kasvussa.

Vuoden marjasesonki alkaa vähitellen olla päätöksessään Kuopion Marja ja Vihannes Oy:n tuotantotiloissa Kuopion Kelloniemessä. Kesän ja syksyn aika marjoja ostetaan viljelijöiltä ja keräilijöiltä kymmeniä tuhansia kiloja, kertoo yrittäjä Timo Hoffren.

– Ostamme kaikkia kesän marjoja. Mansikka, mustikka, vadelma ja puolukka ovat päätuotteet. Uusia tuotteita Hoff ren sanoo kehittelevänsä koko ajan. Nyt suosittuja ovat muun muassa mansikkalastut, vadelmarouhe sekä smoothiesekoitukset, joissa on mansikan ja mustikan lisäksi mangoa tuomassa makua ja koostumusta.

– Erikoisemmista marjoista voisi mainita saskatoonin eli marjatuomipihlajan, jonka myynti on kasvanut vuosi vuodelta tietoisuuden sen terveellisyydestä lisääntyessä.

Kotipakkasessa marjat tahtovat helposti jäätyä yhdeksi köntiksi. Hoff renin myymät pakastemarjat ovat irtonaisia, sillä ne pakastetaan pakastetunnelissa.

– Pakkauskokoja testaillaan asiakkailta saadun palautteen pohjalta. Asiakaslähtöisyys on kaiken perusta. Pussista voi ottaa sen verran, minkä kerralla tarvitsee.

Kotimaista ja terveellistä superruokaa

Kuopion Marja ja Vihannes Oy:n tuotteet ovat todellista lähiruokaa, sillä lähes kaikki marjat lakkaa lukuun ottamatta tulevat Savon alueelta.

– Läheltä tuotetuissa marjoissa on se etu, että ne saadaan nopeasti pakastukseen, eikä kuljetuksiin tuhlaannu aikaa. Viljelijän aamulla keräämät marjat ovat parhaimmillaan meillä pakkasessa jo puolenpäivän aikoihin. Sen tuoreempina marjoja ei pakastukseen juuri voi saadakaan.

Toisen sukupolven marjayrittäjä Timo Hoffren on vastannut yrityksen toiminnasta 2000-luvun alusta lähtien. Sinä aikana marjakauppa ja pakastemarjan kysyntä on kasvanut huomattavasti.

– Nykyään yhä harvempi enää pakastaa marjoja itse. Pakastimetkin ovat sen verran pieniä, että ei niihin välttämättä mahdukaan paljoa kerralla. Marjat joko syödään saman tien tuoreina tai hankitaan valmiiksi pakastettuina vaikkapa meiltä. Meiltä marjat onkin helppo käydä hakemassa. Autolla pääsee ihan oven eteen, Hoff ren toivottaa tervetulleeksi.

Tuorepuuro marjoilla antaa hyvän startin päivään!

Kuopion Marja ja Vihannes Oy

Suurahontie 5
70460 Kuopio
ma 14–17, pe 9–14
Toimitus kotiin ti 16–18, to 9–12
puh. 050 337 3678
www.marjakauppa.fi