Valikko Sulje

Matalan kynnyksen luksusta

Luksusta arkeen keskellä Kuopiota. Saara Laamanen kaataa Jenni Kulinille lasin kuohuvaa ja tarjolla on myös muita herkkuja.

Torin laidalla, Kuopion ydinkeskustassa kauppahallin kupeessa asiakkaitaan palvelee Salacavala. Viihtyisä ravintola on muodostunut luontevaksi kohtauspaikaksi, josta löytyy lounas kiireiselle, lasi kuohuvaa tai kahvikuppi Salacavalan omaa paahtoa.

Jos Kuopiossa tapaaminen sovitaan keskustaan ja torin kulmille, kuuluu sopimus useimmiten: ”nähhäänpä siinä Salacavalassa, otetaan samalla jottaen!”. Eikä ihme, sillä kauppahallirakennuksen pohjoispäässä sijaitseva pyöreämuotoinen ravintola on muodostunut tunnistettavaksi maamerkiksi niin kuopiolaisille kuin matkailijoillekin.

– Arjen katkaiseva pikku hemmottelu onnistuu luontevasti Salacavalassa. Tarjoamme mielellämme matalan kynnyksen luksusta hyvällä palvelulla höystettynä. Monelle Salacavala on vakiopaikka piipahtaa vaikka kuohuviinille tai muulle juomalle esimerkiksi työpäivän päätteeksi, Saara Laamanen kertoo.

Keittolounasta noutopöydästä

Salacavalassa myös keittiö palvelee monipuolisesti. Keittolounaskin on palannut uudistuneena. Lounaaseen kuuluu ihana keitto lisukkeineen, salaatti ja leipävalikoima.

– Keittolounaan voi rakentaa mieleisekseen noutopöydästä, eli se toimii hyvin kiireisellekin lounastajalle. Lisäksi löytyy valmiita lounasannoksia. Wokki on sekin klassikkomme ja edelleen saatavilla. Vitriinistä löytyy pienempää purtavaa, niin suolaista kuin makeaakin maukkaista leivistä ja täytetyistä croissanteista herkullisiin kakkuihin. Niiden kanssa maistuu tietenkin talon oma tummapaahtoinen kahvi ja runsaassa teevalikoimassa on mistä valita. Tervetuloa maistelemaan, Salacavalan väki toivottaa.

Täytetty croissantti maistuu aina.

Maistuisiko kuppi oman paahtimon kahvia?

Salacavala

Kuopion Kauppatori
Kauppakatu 45 70100 Kuopio
puh. 045 146 2000
ma–pe 10–19
la 10–17, su 12–16
www.vrr.fi/fi/salacavala