Valikko Sulje

Matkusta makujen maailmaan

Aina on hyvä hetki grillaamiseen, tietävät kauppiaat Sari ja Esa Kettunen. K-Supermarket Matkuksesta saa grillaustarpeet ja muut kesän eväät helposti mukaan. Cello Premium 47 -hiiligrilli löytyy K-Rauta Naumaselta ja grillattavat K-Supermarket Matkuksesta.

Sari ja Esa Kettunen innostuvat hyvästä ruoasta ja sen laittamisesta. Se oli yksi syy, joka sai hyppäämään ruokakauppiasuralle ja muuttamaan takaisin Savoon etelän vuosien jälkeen.

Sekä Sarilla että Esalla on takanaan pitkä kokemus kaupan alalta ja Keskon organisaatiosta. Kauppiaina he aloittivat vuonna 2014 Savonlinnassa. Viime syksynä he siirtyivät K-Supermarket Matkuksen peräsimeen.
– Toive paluusta Kuopion seudulle on ollut mielessä jo pitkään. Paluu juurille tuntuu hyvältä. Savolainen mentaliteetti tuntuu kotoiselta, eikä asiakkaiden kanssa ole kommunikointiongelmia, he kertovat hymyillen.
Kesäaikaan Kettusten oma grilli on kuumana, ja ulkoruokintakausi jatkuu vapulta pitkälle syksyyn asti.
– Esa hoitaa lihat ja kalat, minä tilkkeet. Meillä on neljä poikaa, jotka myös ovat innolla mukana niin ruoanlaitossa kuin syömisessä, Sari sanoo.

Eksoottisia makuja ja kesän klassikkoja

Kauppiaat luonnehtivat itseään perinteisiksi grillaajiksi. Ruoanlaitossa korostuu usein jo käytännön syistä nopeus. Ruuanlaitossa korostuu käytännön syistä nopeus, ja uusille kokeilulle ollaan avoimia jo ammatinkin puolesta sekä uutuuksia seurataan tarkkaan. Innostus ruoanlaittoon oli keskeinen syy siihen, minkä takia Kettuset ovat nimenomaan supermarketkauppiaita.
– Matkukselle on kauppapaikkana ominaista se, että asiakaskunta on varsin nuorekasta ja valveutunutta. Trendejä seurataan ja niistä innostutaan. K-Supermarket Matkuksen valikoimat vastaavat niin perinteitä arvostavan kuin kokeilunhaluisemmankin asiakkaan tarpeisiin, Esa Kettunen luonnehtii.
Esimerkiksi grillaamisessa perinteisen amerikkalaisen barbequen rinnalla korostuvat tällä hetkellä voimakkaammat aasialaiset ja pohjoisafrikkalaiset maut. Entistä useampi haluaa myös maustaa lihat itse oman maun mukaan valmiiden marinadien sijasta. Kaupassa on nähtävissä myös lihan kulutuksen lasku.
– Tänä päivänä ihan mitä vaan voidaan grillata. Kasviksien suosio on suurta, lihoissa korostuu kana ja myös kalasta löytyy hyviä, grilliin sopivia vaihtoehtoja. Toisaalta kun lihaa syödään, siihen myös panostetaan. Kesän kestosuosikki, makkara, on suosiossa edelleen, mutta nyt entistä useampi herkuttelee artesaani- ja raakamakkaroilla.

Helposti mukaan

K-Supermarketin valtti on laajat ja monipuoliset valikoimat. Niistä löytyvät oikeat tuotteet niin arkena, kun perheelle haetaan nopeasti syötävää kuin viikonloppunakin, kun ruoanlaittoon halutaan panostaa.
– Hedelmä- ja vihannesosastomme on todella monipuolinen. Palvelutiskiltämme löytyy tuoretta ja savustettua kalaa, lihaa sekä valmiita annoksia. Kauppakeskuksessa korostuukin se, että syötävät saadaan helposti mukaan. Aamupäivällä haetaan valmiita lounaita, shoppailijat noutavat ostosten lomaan pientä välipalaa ja juomista.
K-Supermarket Matkus on myös sijainniltaan erinomainen ostospaikka kesän matkailijoille.
– Matkuksessa on kätevä pysähtyä ostamaan ruoat vaikkapa matkalla mökille.

K-Supermarket Matkuksen juhannusmenu

• Chilinen perunasalaatti uusista perunoista
• Grillatut Cola-ribsit
• Grillattu ananas vaniljajäätelöllä

Cola-ribsit
1. Ota porsaan grilliribsit huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta.
Poista ribseistä kalvot.
2. Mausta ribsit suolalla.
3. Kääri ribsit folion sisään ja sivele lihan pintaan runsaasti Cola BBQ-kastikketta.
4. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 2 – 3 tuntia, kunnes liha on niin kypsää, että se irtoaa helposti luista.
5. Grillaa lihan pinta rapeaksi grillissä
Cola BBQ-kastikkeella valellen.
Leikkaa liha paloiksi luiden välistä.

Perunasalaatin, Cola-BBQ marinadin ja
grillatun ananaksen ohjeet löydät K-Supermarket Matkuksen Facebook-sivuilta,
www.facebook.com/matkus

K-Supermarket Matkus
Matkuksentie 60, 70800 Kuopio
(Matkus Shopping Center)
ark. 9 – 21, la 9 – 20, su 10 – 19
puh. 010 418 41111
matkus@k-supermarket.fi
www.k-ruoka.fi/kauppa/k-supermarket-matkus