Valikko Sulje

Metallitaitajia ja tosielämän teräsmiehiä

Metallitaidon osaajilta hoituvat niin isot urakat kuin pienet kohteet. Hitsiliekki hehkuu hallissa ja 30-metrinen mainospyloni saa hiljalleen lopullisen muodon ennen kuljetusta asiakkaalle.

Viisi oransseihin haalareihin pukeutunutta ammattimiestä ahertaa metalliyrityksen hallissa Vuorelan teollisuusalueella Siilinjärvellä. He ovat varsinaisia tosielämän teräsmiehiä, jotka syksyisenä työpäivänä uurastivat massiivisen metallikehikon kimpussa. Määrätietoisesti ja ammattitaitoisesti.

Hitsiliekki hehkuu hallissa ja 30-metrinen mainospyloni saa hiljalleen lopullisen muodon ennen kuljetusta asiakkaalle.
Metallitaito Oy:n miehet ovat jälleen osoittaneet yrityksen nimen veroisiksi teräksen taitajiksi. Työporukan osaaminen takaa onnistuneen tuloksen niin isoissa urakoissa kuin pienissä kohteissa, olipa kyse teräsrakenteista teollisuudelle tai kaiteista kerrostaloon.
Metallitaito on nuori yritys, joka juhlistaa ensimmäistä syntymäpäivää marraskuussa ja vieläpä varsin suotuisissa merkeissä. Töitä on riittänyt niin paljon, että lomatkin ovat jääneet pitämättä. Mutta silloin pitää takoa, kun rauta on kuumaa. Tai tässä tapauksessa teräs, se ruostumaton ja musta.
– Nyt on niin paljon hommia, kuin ennätetään tehdä. Alkukangertelun jälkeen kesä painettiin pää punaisena töitä ja niitä näyttää riittävän hyvin ensi vuoden puolelle, iloitsee yrittäjä Hannu Raikonen.
Hän oli pitkään miettinyt oman yrityksen perustamista. Siihen aukenikin hyvä hetki, kun edellinen työnantaja meni konkurssiin. Vanhat työkaverit tulivat vuoden mittaan vahvuuteen. Eikä yrittäjän elämä ole hetkeäkään vielä kaduttanut.
– Nyt on vähemmän stressiä kuin entisessä paikassa työnjohtajana. Yrittäjänä on helpompaa ja vapaampi toimia, vaikka vastuuta on. Meillä on hyvä porukka koossa. He ovat venyneet paljon ja jeesanneet alkavaa yritystä, miettii Raikonen.

Osaamista on joka lähtöön

Metallitaidon valttina on osaava ammattiporukka, joka on tuntenut toisensa jo pitkään. Viiden henkilön ryhmältä sujuvatkin teräsrakenteiden valmistukset ja asennukset.
– Olemme kaikki vanhoja työkavereita yli 10 vuoden ajalta. Kun yritys oli uusi, oli helppoa ottaa tuttuja kasvoja mukaan.
Hän muistuttaa, että kaikilla työntekijöillä on paitsi osaamista myös pitkä kokemus alalta. Myös asiakkaat ovat pitkälti tuttuja
aiemmilta vuosilta.
– Itsekin olen ollut niin monessa mukana, että ratkaisut löytyvät paikkaan kuin paikkaan. Meillä on nyt myös 2,5-metrinen särmäri, jos jollain on tarvetta kantatuille tuotteille.
Hyvä työtilanne on saanut ajatukset jo tulevaisuuteen. Tavoitteena on laajentaa toimintaa ja rekrytoida hommiin lisää väkeä, jos töitä riittää. Hän toivoo, ettei myötätuulta katkaise pula materiaalista tai teräksen hinnan jatkuva nousu.

Monipuolinen yritys

Metallitaidolla on tuotannon sisäisen laadunvalvonnan sertifikaatti koskien rakenteellisten, hitsattujen teräskokoonpanojen ja tuotejärjestelmien valmistusta.
Yritys tarjoaa myös työvoimaa teollisuuden huoltoseisokkeihin ja erilaisten tuotannossa kuluvien teräskomponenttien kunnostuspalveluita.
Lisäksi Metallitaito valmistaa ja asentaa portaat, hoitotasot, kaiteet, käsijohteet ja luiskat teollisuuteen, liike- ja asuinrakennuksiin sekä julkisen sektorin kohteisiin.
– Meillä ei stressata, mutta hommat hoidetaan, kiteyttää Raikonen yrityksen filosofian.

Metallitaito Oy:n yrittäjä Hannu Raikonen on tyytyväinen, sillä yrityksen ensimmäinen vuosi on ollut työntäyteinen ja tulevaisuus näyttää valoisalta.

Metallitaito Oy

Nikkarintie 2, 70910 Vuorela
(Vuorelan teollisuusalue, Siilinjärvi)
puh. 044 275 2718
info@metallitaito.fi
www.metallitaito.fi