Valikko Sulje

Monipuolisia makuja Apajasta

Taiwanilaisravintola Sweetownin puffetpöydästä löytyy tuoreen sushin ja värikkäiden salaattien lisäksi erilaisia taiwanilaisia erikoisruokia. Tarjolla on chashao-porsasta, gulao- ja rapeaksi paistettua kanaa, nyyttejä, vartaita, kevätkääryleitä sekä Sweetownin omia, herkullisia bao-pullia. Sweetown tarjoaa runsaasti valinnanvaraa ja aitoja Taiwanin makuja, noutopöydän menu vaihtuu päivittäin.

Maankuululta ja Suomen parhaaksikin mainitulta Kuopion torilta, aivan kaupungin ytimestä löytyy kauppakeskus Apaja.

Apaja yhdistää kävelykeskustan kauppakorttelit, toriparkin ja kauppahallin, jonka paviljongista pääsee näppärästi kauppakeskuksen palveluiden pariin, useisiin erikoisliikkeisiin ja monipuolisiin ravintoloihin.

– Apajasta löytyy nyt todella monipuolinen tarjonta laadukkaita ravintoloita. Nepalilaisravintola Mandalasta on yhdeksässä vuodessa tullut kuopiolaisten suosikki niin lounas- kuin ilta-aikaankin, SalaCavala on luonteva kohtauspaikka torin laidalla, Sweetownin itäinen makumaailma ihastuttaa sekin ja uusimpana tulokkaana The Big Fat Greek Gyros on nopeasti saanut suuren joukon kreikkalaisen kotiruoan ystäviä asiakkaikseen.

– Mikä parasta, satoi tai paistoi, niin toriparkin kautta Apajan ravintoloihin pääsee kesäkamppeissa oli ulkona paukkupakkanen tai lumimyrsky, kauppakeskuspäällikkö Laura Kallio-Kokko vinkkaa.

SalaCavalassa riittää vilinää muulloinkin kuin markkina-aikaan. – Olemme luonteva kohtauspaikka Kuopion ytimessä. Olitpa tulossa tai menossa, meillä kannattaa pysähtyä. Salacavalasta löytyy jokaiselle jotain, purtavaa isompaan ja pienempään nälkään ja vaikkapa lasi cavaa tai leivoskahvit arkeen luksusta tuomaan, vt.ravintolapäällikkö Saara Sihvonen vinkkaa matkalla täyttämään herkkutiskiä.

The Big Fat Greek Gyrosin kreikkalaisessa kotiruokanoutopöydässä riittää valinnanvaraa. Hyvät maut perustuvat aitoon kreikkalaiseen makumaailmaan ja laadukkaisiin raaka-aineisiin. Jo torilta tutuksi tullut, tammikuussa avattu noutopöytä on saavuttanut suuren suosion ja syyn kertoo ravintolassa vierailleiden kreikkalaisten palaute: ”Tämähän on aivan kuin kotona!”. Tarjolla on päivittäin vaihtuvalla lounaslistalla raikkaita salaatteja, kanagyrosta, erilaisia liharuokia ja tietenkin runsas jälkiruokapöytä. Ravintolan tarjonnasta löytävät omansa myös gluteenitonta ja laktoositonta, viljatonta ja maidotonta sekä vegaanista ruokavaliota noudattavat.

Jo vuodesta 2015 toimineessa Nepalilaisravintola Mandalassa nautitaan perinteisen nepalilaisen keittiön antimista intialaisin vaikuttein. Tarjolla on tandoori-, paneer-, nuudeli- ja liharuokia, merenherkkuja ja maukkaita kasvisruokia a la carte annoksina. Ruoat valmistuvat kaasuliekillä, ei sähköuunissa. Myös herkullinen naanleipä valmistuu perinteisin menetelmin.

Kauppakeskus Apaja

Kauppakatu 45
70110 Kuopio
ma-pe 7.30-21, la 8-21, su 10-19
asiakaspalvelu@kuopionpysakointi.fi
www.kauppakeskusapaja.com