Valikko Sulje

Musta Lammas 40 vuotta

Tervetuloa makumatkalle, toivottaa Mustan Lampaan väki.

Vuonna 1862 oluttehtaan käyttöön valmistuneiden kellariholvien suojassa Kuopion Satamakadulla sijaitsee ravintola Musta Lammas, joka on jo neljän vuosikymmenen ajan vienyt eteenpäin suomalaista ruoka- ja juomakulttuuria.
Musta Lammas on kuulunut vuodesta 1999 Ravintolamestarit Oy:n ravintolaperheeseen. Tunnelmallinen sali on tismalleen sama kuin ravintolaa perustettaessa 1980-luvun alussa, mutta Ravintolamestareille siirtymisen yhteydessä keittiö uudistui. Ruokatuote on pidetty tinkimättömän korkeatasoisena, ja makumaailma haetaan edelleen klassisesta ranskalaisesta keittiöstä.
Mustan Lampaan jokaisen ruokalajin takana on keittiömestari Jere Hakkaraisen vetämä keittiötiimi, joka inspiroituu ruokavuoden useista eri sesongeista, pohjoissavolaisista metsistä, pelloista ja puhtaista järvistä. Oma pelto ravintolan katolla ja upeat lähialueen tuottajat sekä keräilijät mahdollistavat Mustalle Lampaalle raaka-aineet maukkaimpiin elämyksiin. Kevään ja kesän 2022 viiden ruokalajin juhlamenussa juhlistetaan Mustan Lampaan pitkää taivalta savolaisen gastronomian lipunkantajana.

Ravintola Musta Lammas

Satamakatu 4
70100 Kuopio
puh. +358 (0) 17 581 0458
www.mustalammas.net