Valikko Sulje

Muurinpohjaletuista valmistuu kesällä niin makeat kuin suolaiset herkut.

Mökillä letusta saa helposti myös pääruoan. Letzone jauheliha-riisitäytteellä ja salaatilla vie nälän ja kielen mennessään.

Nappaa tästä talteen Lettukeisarin ohjeet tai sovella sen mukaan, mitä kaapista sattuu löytymään!

Lettutaikina:

• 1 l maitoa
• 2 munaa
• 1 tl suolaa
• 0,5 dl sulatettua voita
• 5 dl Lettukeisarin jauhoja
• Ripaus rakkautta

Riko munat kulhoon ja lisää suola sekä puolet maidosta. Sekoita. Lisää jauhot koko ajan sekoittaen voimakkaasti. Kaada sekaan loput maidosta sekä varovasti nauhana laskien sulatettu voi.

Anna turvota jääkaapissa mielellään yön yli. Sekoita ja ala paistamaan!

Letzone jauheliha-riisitäytteellä:

Letut lettutaikinan ohjeella

Täyte:
400 g jauhelihaa
2 dl riisiä
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
savupaprikajauhe
mustapippuri
suola
Lampun henki -mausteseos

Salaatti:
Raastettua paprikaa, tuorekurkkua, punakaalia ja valkokaalia. Mausta oman maun mukaan salaattikastikkeella.

Laita riisit kattilaan ja keitä. Kuullota sillä aikaa sipulit ja paista jauheliha. Mausta. Lisää kypsät riisit ja sekoita joukkoon.

Coleslaw-tyyppinen salaatti syntyy raastamalla paprikaa, tuorekurkkua, punakaalia ja valkokaalia. Mausta salaatinkastikkeella oman maun mukaan.

Paista letut oikeassa voissa. Kokoa valmiin letun päälle annos jauheliha-riisiseoksesta sekä salaatista. Ja sitten syömään!

Wanhan ajan omenaletut

Letut lettutaikinan ohjeella

Täyte:
2 kpl omenia silputtuna haluamaasi muotoon ja kokoon
50 g voita
50 g hunajaa

Valmista lettutaikina pussin ohjeen mukaisesti. Pistä pannu tulille ja lisää pannulle nokare voita. Anna voin ruskistua pannulla ja lisää kuoritut ja silputut omenat pannulle.

Kuullota hetki ja lisää sitten loraus hunajaa. Pyöräytä omenasilppu pannulle ja kaada lettutaikina piälle… ja kiännä, kun on mielestäs kiännön paekka.

Jos haluat, nauti letut vaniljajäätelön kanssa ja/tai lisää kanelijauhetta valmiin letun päälle.