Valikko Sulje

Näkö kuntoon kymmenessä sekunnissa

Kokonaisuudessaan noin viisi minuuttia kestäneen toimenpiteen myötä Katri Ruotsalaisen miinusnäkö on nyt muisto vain.

Nykyaikainen silmäleikkaus on nopea ja kivuton toimenpide, joka parantaa elämänlaatua välittömästi.

Taittovirheleikkauksissa käytettävä huipputeknologia tarjoaa yhä useammalle mahdollisuuden päästä eroon silmälaseista tai piilolinsseistä. Siihen tarttui myös Katri Ruotsalainen, joka kertoo 15 vuoden jälkeen saaneensa tarpeekseen jatkuvasta silmälasien kanssa vehtaamisesta.

– Silmäleikkaus on ollut minulla mietinnässä jo jonkin aikaa. Lasit tuntuvat olevan aina tiellä, varsinkin kun liikun ja lenkkeilen paljon. Jonkin verran on ollut myös taittovirheestä johtuvia päänsärkyjä, joihin lasit eivät ole auttaneet. Ja aiheutuuhan silmälasien huoltamisesta ja uusimisesta myös vaivaa ja kustannuksia.

Laserleikkausta Ruotsalaiselle ovat suositelleet kaverit, jotka ovat kertoneet elämänlaatunsa parantuneen sen myötä. Hän on myös itse etsinyt ja lukenut paljon tietoa aiheesta.

– Odotan, että leikkauksen jälkeen voin elää näön osalta helpompaa ja vaivattomampaa elämää.

Ennen leikkausta Ruotsalainen ei myönnä paljoa jännittävänsä, vaan olevansa ennemminkin odottavalla fiiliksellä.

– Jännitystä ovat lievittäneet ensinnäkin kavereilta kuullut hyvät kokemukset, mutta sitäkin enemmän on auttanut täältä silmäsairaalasta saatu tieto. Koko ajan on kerrottu ja selitetty, mitä tehdään ja mitä seuraavaksi tapahtuu. Mitään ei ole jäänyt epäselväksi. Olen kokenut olevani turvallisissa käsissä.

Tuorein silmin tulevaisuuteen

Silmäsairaala Hymyssä Ruotsalaisen silmien miinus- eli kaukonäkö korjattiin laserleikkauksella käyttäen markkinoiden uusinta ja edistyksellisintä Visumax 800 Pro -laserlaitteistoa. Sen myötä hän pääsee täysin eroon laseista.

Heti tuoreeltaan operaation jälkeen Ruotsalaisen tuntemukset ovat hyvät. Yhteensä operaatio kesti viitisen minuuttia, josta varsinainen laserointi vei vain noin kymmenen sekuntia.

– Operaatio meni nopeammin kuin odotinkaan. Missään vaiheessa en pelännyt, sillä minulle kerrottiin koko ajan mitä tapahtuu. Itse leikkaus ei tuntunut fyysisesti miltään.

Jos jotain huolia ennen operaatiota olikin, ne osoittautuivat siis turhiksi. Ruotsalainen kuvailee laserleikkausta positiiviseksi kokemukseksi, jota voi huoletta suositella.

– Palvelu on ollut koko ajan ystävällistä, asiallista ja huomaavaista. Miellyttävämpi kokemus tämä on ollut kuin vaikka hammaslääkärissä käynti!

Lepohuoneessa Maiju Tanskanen antaa ohjeita kotihoitoa varten Kati Ruotsalaiselle.

Itä-Suomen nopein silmäleikkauslaitteisto

Silmäsairaala Hymyssä silmäleikkaukset tehdään Zeissin valmistamilla uusimmilla laitteilla. Niissä etuna on erittäin lyhyt operointiaika. Silmälaseista ja piilolinsseistä pääsee eroon noin kymmenessä sekunnissa.

– Jo heti leikkauksen jälkeen näkee paremmin. Lyhyen laserointiajan ansiosta potilas myös toipuu
nopeasti. Riittää, kun ottaa muutaman päivän ajan vähän rauhallisemmin, kertoo silmäkirurgi Petri Rekonen.

Hymy on paikallinen silmäsairaala, joka palvelee saavutettavasti Kuopion ydinkeskustassa. Osoite ja ajanvarausjärjestelmä ovat yhteiset Mehiläisen kanssa. Silmäsairaala Hymystä saa kaikki silmäterveyden palvelut: silmälääkärin vastaanotot, laserleikkaukset, kaihileikkaukset, linssileikkaukset, silmänpaineleikkaukset, karsastusleikkaukset ja kyyneltieleikkaukset.

Omien silmien soveltuvuus laserleikkaukseen kannattaa selvittää, sillä näön mukana paranee usein jokapäiväinen elämäkin. Maksuton hoitoarviokäynti ei velvoita mihinkään, muistuttaa silmäsairaanhoitaja ja laserteknikko Maiju Tanskanen.

Silmäkirurgi Petri Rekonen operoi silmiä yli 25 vuoden kokemuksella.

Silmäsairaala Hymy

Mehiläinen Kuopio
Kauppakatu 39 A, 4. kerros
70100 Kuopio
Ilmoittautuminen: 2. kerros
puh. 010 517 4260
hymy@silmasairaalahymy.fi
www.silmasairaalahymy.fi
www.mehilainen.fi