Valikko Sulje

Navigaattori auttaa etsimään uutta suuntaa työuralle

Työ- ja yritysvalmennuksessa oman työuran tulevaisuutta voi kehittää mielekkäämmäksi, Henni Kuikka lupaa.

Kesällä saa ottaa aikaa itselleen ja miettiä rauhassa, mitä omalta uraltaan tulevaisuudessa haluaa. Ajatuksien kirkastamisessa konkreettisiksi teoiksi tukea antavat Navigaattorin työ- ja yritysvalmentajat.

Navigaattori on matalan kynnyksen palvelu, joka tarjoaa kaupunkilaisille työhön ja koulutukseen liittyvää neuvontaa ja ohjausta. Nyt työelämässä navigoimisessa auttaa erityisesti yli 30-vuotiaille suunnattu työ- ja yritysvalmennus.
– Asiakkaitani ovat kuopiolaiset, jotka kaipaavat jonkinlaista muutosta työuralleen. Annan ohjausta, tukea ja sparrausta esimerkiksi oman osaamisen, tavoitteiden ja mielenkiinnon kohteiden kartoittamisessa sekä työnhaussa, kertoo Navigaattorissa keväällä aloittanut Henni Kuikka.
Kuikan valmennettavina on erilaisissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä. Yksi haluaa vaihtaa alaa terveydellisistä syistä, toinen on palaamassa perhevapailta työelämään ja kolmas on yksinkertaisesti tympääntynyt nykyiseen työhönsä. Työ- ja yritysvalmentajien tarjoaman yksilöllisen uraohjauksen tukena ovat muut Navigaattorin tiimin palvelut muun muassa opinto-ohjaajineen.
– Ajatukset ja suunnitelmat uran suhteen voivat olla missä vaiheessa tahansa. Ei haittaa, vaikka itsellä ei olisi vielä mitään käsitystä siitä mitä tekisi tulevaisuudessa. Tänne saa myös tulla ajattelemaan ääneen.

Konkreettisia askelia uuteen

Valmennuksen tavoitteena on, että asiakas tietää, mikä on konkreettinen seuraava askel, oli kyse työllistymisestä tai koulutuksesta.
– Ratkaisuna voi olla myös muutos omassa työnkuvassa kouluttautumisen tai erikoistumisen kautta. Prosessin myötä lisääntyy oma ymmärrys siitä, miten työ voisi tukea omaa hyvinvointia ja arjessa jaksamista.
Kesän helteissä ajatus uudesta suunnasta uralle saa kypsyä rauhassa. Kipinä voi syttyä vaikka harrastuksen parissa – miksi en tekisi tätä työkseni? Henni Kuikka sanookin, että hänen tehtävänsä on myös rohkaista.
– Itsekin uranvaihtajana tiedän, että muutos on suuri ja kysyy sekä tietoa että rohkeutta. Avoimin mielin toisen ihmisen kanssa pohtiessa se oikea polku voi löytyä yllättävästäkin suunnasta.

Navigaattori / Työ-
ja yritysvalmennus

Torikatu 5, 70110 Kuopio
(Navigaattorin tiloissa)
ma – pe klo 8 – 16
Työ- ja yritysvalmentajat
Henni Kuikka
044 718 3985
henni.kuikka@kuopio.fi
Merja Kuusela
044 718 2016
merja.kuusela@kuopio.fi
Myös etänä puhelimitse tai Teamsilla