Valikko Sulje

Navigaattorista reitti työelämään

Navigoi Torikadulle! Työllisyyden palvelutori Navigaattori löytyy keskeiseltä paikalta Torikadulta, Sokoksen takaa, Jaana Seppänen (vas.), Sanni Reinikainen (edessä) ja Laura Kukkonen kertovat.

Kuopion kaupungin Työllisyyden Palvelutori Navigaattori avasi ovensa syksyllä osoitteessa Torikatu 5.

Kaikille kuopiolaisille avoin asiointipaikka palvelee niin nuoria, aikuisia kuin kaupunkiin muuttajiakin. Palvelutorilta löytyvät valtakunnallisen, alle 30-vuotiaille suunnatun Ohjaamon lisäksi vastaavat ohjaus- ja neuvontapalvelut myös aikuisille sekä muuttajille, tulipa muuttaja sitten ulkomailta tai Suomen rajojen sisäpuolelta.
– Kun mieltä askarruttaa mikä tahansa työhön, koulutukseen tai elämään liittyvä kysymys, on Navigaattori kaikille kuopiolaisille kynnyksetön paikka, johon voi piipahtaa ilman ajanvarausta, palvelutoripäällikkö Laura Kukkonen kertoo.

Oikeat ihmiset asiakkaan ympärille

Navigaattori kokoaa kattavasti eri palvelut saman katon alle. Joskus asiakkaan kysymys ratkeaa jo yhdellä käynnillä palvelutiskillä, ja tarvittaessa asiaa taas lähdetään viemään eteenpäin oikean tahon kanssa.
– Meillä on iso joukko asiantuntijoita palvelemassa asiakkaita, muun muassa nuoriso-ohjaajia, opinto-ohjaajia, koulutuskoordinaattori ja työ- ja yritysvalmentajia. Lisäksi teemme tiivistä yhteistyötä verkostojemme, kuten oppilaitosten, TE-toimiston, Kelan ja kolmannen sektorin toimijoiden kanssa. Kuopiossa on paljon erilaisia palveluita, mutta ne ovat hajallaan. Meidän roolimme on olla kokoava paikka ja kerätä oikeat ihmiset asiakkaan ympärille.

Mutkatonta palvelua

Suunnittelija Tiina Pursiainen kertoo, että asiakkailta on jo tullut hyvää palautetta Navigaattorista. Erityisesti kiitosta on saanut keskeinen sijainti sekä palvelun sujuvuus, joustavuus ja mutkattomuus.
Palvelutorin taustalla on kolmevuotinen ESR-hanke, mutta työtä tehdään pitkällä tähtäimellä.
– Tavoitteena on, että Navigaattorista tulee pysyvä työllistymistä edistävä palvelu kuopiolaisille. Nyt kun toiminta on saatu käyntiin, kehitämme palvelujamme jatkuvasti. Meillä on täällä hyviä ihmisiä töissä, joilla on rautaisen ammattitaidon lisäksi aito halu auttaa ihmisiä. Jos siis mieltä askarruttavat työhön ja koulutukseen liittyvät asiat, tervetuloa käymään! Yhteyttä voi ottaa myös etänä sähköpostitse tai somekanavien kautta, Pursiainen ja Kukkonen muistuttavat.

Navigaattori

Torikatu 5, 70110 Kuopio
ma – pe klo 8 – 16
puh. 044 718 1807
navigaattori@kuopio.fi
Facebookissa Navigaattori Kuopio ja Instagramissa Ohjaamo Kuopio