Valikko Sulje

Cocktaileja, kulttuuria ja rentoa pubitunnelmaa

Ravintolamestarit näkyy ja maistuu monipuolisesti Kuopion ravintolaelämässä.  Pannuhuone Gust. Ranin – Olohuone & terassi on ollut jo kolmattakymmentä vuotta kaupungin oma olohuone.

 

Ravintolamestareiden Isä Camillo -ravintola avattiin 1998 vuonna 1912 Suomen Pankin haarakonttoriksi rakennettuun kiinteistöön. Keväällä 2001 entinen talonmiehen asunto saneerattiin kellariravintolaksi ja Pannuhuone Baari & Terassi avasi ovensa 12.4.2001. Ravintola Pannuhuone Gust. Ranin – Olohuone & terassin 20-vuotista taivalta juhlittiin nyt teemalla 20+1!

Stand upia ja livemusiikkia

Pannuhuoneen kulttuuri- ja ohjelmatarjonta on tehnyt siitä maankuulun ravintolan. Esimerkiksi vuonna 2004 Pannarilla aloitti Kuopion ensimmäinen stand up -klubi, nimeltään VS-klubi. Puuhamiehenä toimi sittemmin Kuopion Komediafestivaalit perustanut Juha Jylhäsalmi.
– Pannuhuone on arvokas pala suomalaista stand up -historiaa. Lavalla on nähty kotimaan isot nimet, kansainvälisiä tähtiä ja aloitteleviakin koomikoita. Katettu terassi on kesäisin yksi parhaita stand up -paikoista koko maassa, Juha muistelee.
Vuonna 2010 alettiin ohjelmapuolella panostaa elävään musiikkiin ja keikkapaikkafiilikseen. Vuosina 2012 -2017 Pannuhuone oli jo hyvin tunnettu vaihtoehtoskenen keikkapaikka ympäri Suomen.
– Tämä onnistui, vaikka meillä oli vain pikkulava eikä mahtunut paljon porukkaa. Meillä bändejäkin on pidetty aina hyvänä, ja tunnelma on sopivan intiimi. Edelleenkin järkkäämme erilaisia klubeja ja keikkoja keskikokoisten bändien kategoriassa, vaikka keikoilla käyminen onkin muuttunut, kertoo Pannarilla vuodesta 2010 vaikuttanut Roope Hakkarainen, entinen ravintolapäällikkö ja nykyinen ohjelmavastaava ja jokapaikanhöylä.

Jukka Nissinen bändeineen on yksi lukemattomista Pannuhuoneen esiintyjistä yli kahdenkymmenen vuoden aikana. Tässä bändi Humu-klubilla vuonna 2019.

Cocktaileja ja laajaa valikoimaa

Muutoksia on vuosikymmenten saatossa tapahtunut muussakin kuin vain tavoissa käydä keikoilla. Tapa kuluttaa alkoholia on muuttunut sekin.
– Viimeisen viiden vuoden aikana alkoholittomuus ja cocktaileissa low alcohol -teema on lisääntynyt. Meillä twistataan klassikoita ja tuodaan esille trendejä Lignell & Piispasen tuotteiden kautta. Myös meidän oma juoma, 2017 palkittu Mestari Gin tulee Lignell & Piispaselta. Ravintolamestareilla paikallisuutta ja lähituottajia arvostetaan korkealle, joten yhteistyömme tukee tätäkin ajatusta, valottaa ravintolapäällikkö Antti Talvinen.
Koronapandemia on sotkenut kuviota myös Pannarilla, jossa erityisesti ohjelmapuolta on ollut hankala suunnitella.
– Ihmiset ovat kovasti kaivanneet livemusiikkia ja ohjelmaa. Meilläkin on monenlaisia suunnitelmia viriteltynä nyt juhlavuodeksi esimerkiksi terassiuudistukseen ja ohjelmapuoleen liittyen, Talvinen ja Hakkarainen vihjaavat.

 

Pannuhuone Gust. Ranin
Olohuone & Terassi

Kauppakatu 25
70100 Kuopio
puh. 017 581 0451
pannuhuone.net
ravintolamestarit.net