Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Ohjelmaravintolan tyyliä ja rentoa pubitunnelmaa

Ravintolapalvelut

Punaista mattoa pitkin Maximiin, hyvän ruoan ja laadukkaan ohjelman pariin, Puijon Majan vuoromestari Minna Hämäläinen toivottaa.

Ravintolamestarit näkyy ja maistuu monipuolisesti Kuopion ravintolaelämässä. Ohjelmaravintola Maxim on suosittu keikka-, konsertti- ja teatteriareena, jonka ruokatuotteen rentoon ohjelmailtaan on räätälöinyt Puijon Majan keittiö. Pannuhuone Gust. Ranin – Olohuone & terassi puolestaan viettää juhlavuotta 20+1 kaupungin omana olohuoneena.

Kuopion ydinkeskustassa Haapaniemenkadulla sijaitseva Ohjelmaravintola Maxim tunnetaan monipuolisena keikkapaikkana, mikä sopii loistavasti elävälle musiikille, teatteriesityksille, stand upille ja myös kokouksille ja seminaareille. Maxim eroaa muista keikkapaikoista paitsi tyylikkäillä tiloillaan, myös huolella suunnitellulla ruokatuotteellaan.

Showta ja Sapuskaa

Keikka- tai konsertti-illan yhteydessä on helppo nauttia myös laadukkaasta lähiruoasta, josta Maximin tilaisuuksissa vastaa Puijon Majan keittiö. Show ja Sapuska on illan ohjelman ja buffetruokailun yhdistelmä, joka on saatavilla useimpina ohjelmailtoina. Kun haluaa ruokailla, onnistuu konserttilipun ja ruokailun ostaminen samalla kertaa Ticketmasterista.
– Valmiiseen noutopöytään pääsee jo ennen esitystä. Helposti lähestyttävän ja kaikille sopivan noutopöydän antimet on koottu Puijon Majan ja Torniravintolan periaatteiden mukaisesti eli vahvasti paikallisuutta painottaen. Kattaus sopii yhtä hyvin kasvis- kuin sekasyöjillekin. Show-iltojen menu on tietoisesti suunniteltu kevyeksi mutta ruokaisaksi, mutta vaikkapa ryhmätilausten ruokailut voidaan aina räätälöidä yksilöllisesti, Minna Hämäläinen Puijon Majalta kertoo.

Keikkoja kaikenikäisille

Ohjelmaravintola Maximin liiketoimintajohtaja Mikko Kankkunen kertoo Puijon Majan suunnitteleman ruokatuotteen tukevan oivallisesti ohjelmaravintolan toimintaa. Maxim ja Ravintolamestarit luovat yhdessä uusia tapoja viettää viihtyisää iltaa miellyttävässä miljöössä.
– Puitteet ovat tyylikkäät ja tarvittaessa myös arvokkaat, mutta perusidea on madaltaa kynnystä lähteä elämykselliseen ravintolailtaan. Meillä yhdistyvät svengaavan keikkamestan ja rauhallisen teatterimiljöön parhaat ominaisuudet. Esityksiin voi keskittyä kaikessa rauhassa, mutta silti tunnelma on eloisa. Myös ruokailu on rennolla meiningillä rullaava osa ohjelmallista tapahtumaa pönötysvapaalla vyöhykkeellä. Ohjelmakalenterimme on nyt todella monipuolinen, edessä on vilkas kevät ja syksyn keikkojakin jo sovitellaan, Kankkunen kertoo.


Kuopiolaisessa ravintolakentässä erotumme nykyisin vahvasti cocktaileilla, Antti Talvinen kertoo.

Pannuhuoneen juhlavuosi

Ravintolamestareiden Isä Camillo -ravintola avattiin 1998 vuonna 1912 Suomen Pankin haarakonttoriksi rakennettuun kiinteistöön. Keväällä 2001 entinen talonmiehen asunto saneerattiin kellariravintolaksi ja Pannuhuone Baari & Terassi avasi ovensa 12.4.2001. Ravintola Pannuhuone Gust. Ranin – Olohuone & terassin 20-vuotista taivalta juhlitaan nyt teemalla 20+1!

Stand upia ja livemusiikkia

Pannuhuoneen kulttuuri- ja ohjelmatarjonta on tehnyt siitä maankuulun ravintolan. Esimerkiksi vuonna 2004 Pannarilla aloitti Kuopion ensimmäinen stand up -klubi, nimeltään VS-klubi. Puuhamiehenä toimi sittemmin Kuopion Komediafestivaalit perustanut Juha Jylhäsalmi.
– Pannuhuone on arvokas pala suomalaista stand up -historiaa. Lavalla on nähty kotimaan isot nimet, kansainvälisiä tähtiä ja aloitteleviakin koomikoita. Katettu terassi on kesäisin yksi parhaita stand up -paikoista koko maassa, Juha muistelee.
Vuonna 2010 alettiin ohjelmapuolella panostaa elävään musiikkiin ja keikkapaikkafiilikseen. Vuosina 2012 -2017 Pannuhuone oli jo hyvin tunnettu vaihtoehtoskenen keikkapaikka ympäri Suomen.
– Tämä onnistui, vaikka meillä oli vain pikkulava eikä mahtunut paljon porukkaa. Meillä bändejäkin on pidetty aina hyvänä, ja tunnelma on sopivan intiimi. Edelleenkin järkkäämme erilaisia klubeja ja keikkoja keskikokoisten bändien kategoriassa, vaikka keikoilla käyminen onkin muuttunut, kertoo Pannarilla vuodesta 2010 vaikuttanut Roope Hakkarainen, entinen ravintolapäällikkö ja nykyinen ohjelmavastaava ja jokapaikanhöylä.

Jukka Nissinen bändeineen on yksi lukemattomista Pannuhuoneen esiintyjistä yli kahdenkymmenen vuoden aikana. Tässä bändi Humu-klubilla vuonna 2019.

Cocktaileja ja laajaa valikoimaa

Muutoksia on vuosikymmenten saatossa tapahtunut muussakin kuin vain tavoissa käydä keikoilla. Tapa kuluttaa alkoholia on muuttunut sekin.
– Viimeisen viiden vuoden aikana alkoholittomuus ja cocktaileissa low alcohol -teema on lisääntynyt. Meillä twistataan klassikoita ja tuodaan esille trendejä Lignell & Piispasen tuotteiden kautta. Myös meidän oma juoma, 2017 palkittu Mestari Gin tulee Lignell & Piispaselta. Ravintolamestareilla paikallisuutta ja lähituottajia arvostetaan korkealle, joten yhteistyömme tukee tätäkin ajatusta, valottaa ravintolapäällikkö Antti Talvinen.
Koronapandemia on sotkenut kuviota myös Pannarilla, jossa erityisesti ohjelmapuolta on ollut hankala suunnitella.
– Ihmiset ovat kovasti kaivanneet livemusiikkia ja ohjelmaa. Meilläkin on monenlaisia suunnitelmia viriteltynä nyt juhlavuodeksi esimerkiksi terassiuudistukseen ja ohjelmapuoleen liittyen, Talvinen ja Hakkarainen vihjaavat.


Maximin saliin mahtuu lähes 300 henkeä nauttimaan rennosta ohjelmasta ja laatutarjoiluista. Kuvassa Heidi Taskinen ja Mikko Kemppinen (oik.) Ravintolamestareilta sekä Ohjelmaravintola Maximin Mikko Kankkunen.

p
Ohjelmaravintola Maxim

Haapaniemenkatu 34
70110 Kuopio
Ravintolapalvelut
puh. 044 581 0453
myynti@ravintolamestarit.net
maximkuopio.fi

Pannuhuone Gust. Ranin
Olohuone & Terassi

Kauppakatu 25
70100 Kuopio
puh. 017 581 0451
pannuhuone.net
ravintolamestarit.net

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.