Valikko Sulje

Omien joukossa on hyvä olla

Toimitusjohtaja Juho Rissanen ja yksi pääomistajista, Kimmo Timonen viihtyvät hekin loistavasti omiensa joukossa.

Vararengasravintolat on näkyvä osa kuopiolaista ravintolakulttuuria ja vapaa-ajanviettoa. Seitsemän ravintolaa satamasta torin kulmalle tarjoaa rentoja kohtauspaikkoja arkeen ja juhlaan, yhdessä olemiseen ja ystävien kohtaamiseen.

Mika Hämäläinen ja kuopiolainen jääkiekkolegenda Kimmo Timonen perustivat Vararengasravintolat vuonna 2011. Vuosien varrella yhtiön toiminta on laajentunut ja nyt sen omistuksessa ovat Ale Pupi, Albatrossi, Gloria, Bar Nousu, Bar Lasku, SalaCavala ja ravintolalaiva Ukko.

Positiivisuudella pois sohvalta

Mika Hämäläinen väistyi toimitusjohtajan tehtävistä tammikuussa 2021. Siitä lähtien pestiä hoitanut Juho Rissanen aloitti työnsä epätavallisessa tilanteessa, joka käännettiin uhkasta mahdollisuudeksi.

Haasteellisina koronavuosina pakolliset yritystoiminnan taukopaikat käytettiin yrityksen kehittämiseen ja sen tavoitteiden selkiyttämiseen. Oli hyvä hetki kysyä perustavanlaatuisia kysymyksiä: miksi Vararengasravintolat on olemassa ja mitä positiivisia asioita se haluaa tässä kaupungissa tehdä ja miten ne tehdään?

– Yksinkertaistettuna ydinajatus on se, että ihmisten hyvinvoinnille on hyväksi hakeutua muiden ihmisten pariin, eikä jäädä vain kotiin katsomaan telkkaria. Saamalla ihmiset seurustelemaan toistensa kanssa ja arvostamaan ympäristöä, jonne he tuntevat kuuluvansa, maailmasta voisi tulla meille kaikille parempi paikka, Juho kertoo.

Juho Rissanen ja Vararengasravintoloiden kesäkauden suosikkipaikka, Albatrossi.

 

Yhdessä tekemistä ja yhteiskuntavastuuta

Juho Rissanen kertoo, että Vararengasravintoloiden slogan ”Omien joukossa on aina hyvä olla” kattaa paljon, olipa kyse henkilökunnasta, asiakkaista tai yhteistyökumppaneista. Osa tätä ajatusmallia on myös yhteiskuntavastuu. Yritys on yhteisöllinen ja aktiivinen toimija, joka on mukana omaa kaupunkia ja aluetta koskevissa keskusteluissa.

– Se on meille tapa elää ja tekemisillämme haluamme välittää juuri tätä fiilistä: ”tulkaa kaikki mukaan, omien joukkoon!”. Olemme tietoisia ihmisten lisääntyvästä yksinäisyydestä ja turvattomuudesta ja vaikkapa nuorten mielenterveysongelmien huolestuttavasta lisääntymisestä. Siksi olemme mukana tukemassa esimerkiksi nuorison liikuntaharrastuksia seuratyön kautta.

Seurojen kautta nuori pääsee omiensa joukkoon hyvän harrastuksen pariin eikä jää yksin. Jos Vararengasravintoloilla on joku vihollinen, niin se on ihmisten yksinäisyys. Omien joukossa oleminen koskee myös yrityksen sisäistä työilmapiiriä. Yhteishenki on hyvä ja kaikki jeesaavat toisiaan pyytämättä aina tarvittaessa.

– Kun autat kaveria, saat aina vähintään kaksi hyvää juttua takaisin. Henkilökuntamme on kokenutta ryhmää, joka on ollut Vararengasravintoloilla kauan ja myös läpi vaikeiden vuosien. Sekin kertoo osaltaan siitä, että yrityksen perusajatus tulee oman porukan hienosta ajatusmaailmasta. Se on tiukkojen vuosien jälkeen vain jalostunut.

 

Pikkujouluissa alkaa aina jossain vaiheessa laulattaa. Miksipä sitä ei tekisi kunnon laitteilla vaikkapa Glorian kellarissa?

 

Pikkujouluja ja muita bileitä

Pikkujoulusesonki jos mikä on yhdessäolon aikaa. Kotisohva saa jäädä kun työ- ja kaveriporukat lähtevät viettämään loppuvuoden mukavinta iltaa. Kaupungin puolivirallisen juhlakadun eli Kauppakadun varrelta löytyy Vararengasravintoloilta sopiva menomesta kaikkiin juhliin.

Bar Nousu sopiii mainiosti 20 – 300 hengen yksityisjuhliin. Nousussa pikkujouluihin on tarjolla hauskaa ohjelmaa. Esimerkkinä vaikkapa karaokeskabat, Nousun salatehtävä- tiimiyttämispeli, livemusiikkia, hiihtokisat, teemabileet ja tietenkin kaikki muu yhdessä asiakkaan kanssa ideoitu pikkujouluohjelma.

– Yhdistettynä Bar Laskuun, ravintolat tarjoavat yhdyskäytävän avulla tilat jopa 450 hengen kahden kerroksen bileisiin. Bar Lasku koostuu kahdesta puolesta, joista toinen on isompi discopuoli makeilla neonvaloilla ja toinen Kuopion parhaalla valikoimalla varustettu viinibaari, Vararengasravintoloiden myynnistä vastaava Jenni Kulin kertoo monipuolisesta tarjonnasta.

Valmiit menut ja ohjelmat

Yksityistilaisuuksiin 20-40 hengen ryhmille on vuokrattavissa myös kuopiolaisten klassinen iltakohde eli Glorian kellari. Sen intiimi tunnelma takaa unohtumattomat juhlat niin yrityksille kuin kaveriporukoillekin. Ohjelmaa löytyy gin&tonic-joogasta salakapakka- teemaisiin pikkujouluihin, karaokea ja drinkkikoulua unohtamatta.

Kauppahallin yhteydessä torin laidalla sijaitsevan viihtyisän SalaCavalan upea sijainti ja puitteet luovat nekin tunnelmalliset pikkujoulut erilaisille juhlijoille.

– Pikkujoulut onnistuvat avaimet käteenperiaatteella. Pikkujoulumenuja löytyy valmiiksi mietittyinä useita vaihtoehtoja. Vararengasravintoloden ravintoloissa pikkujoulut on paketoitu valmiiksi – ei muuta kuin kontaktia myyntipalveluun ja juhlat on kohta kutsujen laittoa vaille valmiit, Kulin vinkkaa.

Vararengasravintolat

Myynti & markkinointi
Jenni.Kulin@vrr.fi
Jenni Kulin
puh. 040 025 1472
vrr.fi