Valikko Sulje

Palkittuja burgereita keskellä Kuopiota

Kippis burgerille, iloitsevat yrittäjät Mika Savolainen ja Lasse Herd, kun Veera Niskanen tuo purtavaa pöytään.

Viihdekeskus Minnasta löytyy myös todellinen makukeskus. Burger5 tunnetaan huippumaukkaista burgereistaan jo valtakunnallisestikin. Ravintola on herkkusuiden ja vapaa-ajan viettäjien kantapaikka, mistä löytyy purtavaa ja pelattavaa vaikka koko päiväksi.

Burger5:n käsintehdyt burgerit on valittu useana vuotena peräkkäin Suomen parhaiden burgereiden kärkikolmikkoon. Burger Lovers Festivaalien yleisöäänestyksessä Helsingissä kesällä 2019 tuli valinta Suomen parhaaksi burgeriksi ja Burgers Lovers -ryhmän äänestyksessä viime kesänä kakkostila.

Parhaista raaka-aineista

Mika Savolainen ja Lasse Herd tietävät, että nopea nousu valtakunnan halutuimpien burgereiden joukkoon ei ole sattumaa tai tuurinkauppaa.
– Burgerit ovat meille intohimo. Teemme ruokaa suurella savolaissydämellä, siksi burgereihin on valittu vain parhaat raaka-aineet pitkän testauksen tuloksena. Sämpylämme on omalla reseptillämme Liepuskan herkkupajalla valmistettu potato bun -sämpylä, jota ei ole muilla Kuopiossa. Käytämme paikallisen pientuottajan Naku-majoneesia ja tähän käsintehtyyn majoneesiin teemme kaikki omat kastikkeemme keittiössämme itse. Myös juomapuolella paikallisuus näkyy, tarjolla on paikallisen panimon tuotteita. Kun raaka-aineet ovat aina parhaat saatavilla olevat ja kokit osaavat hommansa, on hyvin suuri riski, että tavallisen sijasta tuleekin priimaa, Mika ja Lasse analysoivat käsintehtyjen, avotulella valmistettujen burgereiden menestyksen salaisuutta.
Vapaa-päivän ja viikonlopun lisäksi Burger5 kuuluu myös monen arkeen, onhan ravintolassa tarjolla maittavaa lounasta vaihtuvalta listalta burgereiden lisäksi. Monipuolinen salaattipöytä kuuluu luonnollisesti asiaan.

Elämyksiä ja pelitunnelmaa

Burger5 on todellinen vapaa-ajan ja viihtymisen erikoisravintola. Sijainti Viihdekeskus Minnassa on loistava, ovathan saman katon alla ravintolan ja sen viihdepalveluiden lisäksi myös monipuolinen kuntosali ja kaupungin suurin elokuvateatteri.
– Saman katon alla voi helposti viettää vaikka koko päivän. Burger5:n kanssa samoissa tiloissa toimii Bar Freetime biljardi- ja minicurlingpöytineen sekä elämyksellinen Warppi-virtuaalimaailma. Aika ei takuulla tule pitkäksi eikä nälkä tai jano pääse yllättämään. Keittiön taiturit iskevät myös muualle, missä tarvitaan kunnon kattaus. Voltti Catering hoitaa ammattitaidolla kaikenkokoiset tilaisuudet avaimet käteen -periaatteella ruoasta juhlapaikkaan, Burger5:n väki muistuttaa ja lupaa että heidät tavoittaa taas ensi kesänä myös torilta sekä useilta festareilta ympäri Suomea.

Bar Freetimen biljardipöydän äärellä otetaan pelimiehistä mittaa.

Burger5

Viihdekeskus Minna(ent.IsoCee)
Ajurinkatu 16, 70110 Kuopio
puh. 050 513 3300
ma – to 11 – 20, pe 11 – 22, la 14 – 22
www.burger5.fi